F1: hajnali 2-ig üléspróba, 8-kor szimulátor – a beugró nagy napja

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 18:57
null
Nico Hülkenbergnek még szoknia kell a lágy gumikat (Fotó: AFP)
Nico Hülkenberg nagy lehetőségnek tartja, hogy beülhet a koronavírusos Sergio Pérez Racing Point-Mercedesébe a Brit Nagydíjon. Minden hirtelen történt, de készen áll a folytatásra.

 

„Különleges huszonnégy óra volt. Csütörtök délután csöngött a telefon, hogy jönnöm kell, gyorsan repülőre ültem. Hajnali kettőig üléspróbán voltam, reggel nyolcra mentem vissza a szimulátorba. Nemigen aludtam” – mondta a Sky Sportsnak Hülkenberg, aki Mallorcából utazott Silverstone-ba.

„Megérte, és nagy köszönet a csapat éjszakai műszakosainak, hogy kifejezetten kényelmessé tették számomra az autót” – mondta a német, aki legutóbb a tavalyi idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon ült F1-es autóban.

Lance Stroll zárta az élen a második szabadedzést, a Racing Point kifejezetten gyors az idén, azaz Hülkenbergnek jó esélye van arra, hogy a 178. futamán akár a dobogóért harcoljon – az eddigi 177 futamán egyszer sem sikerült felállnia rá.

„Ahhoz kellett a legtöbb idő, hogy a kormánykerékhez hozzászokjak, no meg biztosan érezni fogja a testem reggel azt a sok erőhatást, amit kaptam, elszoktam tőle november óta. Ültem más autókban, edzettem, de az F1-es autó páratlan ebből a szempontból, főleg Silverstone-ban, ez a legkimerítőbb pálya, ráadásul az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Minden összejött” – összegezte a napot Hülkenberg, aki az edzés alatt azért panaszkodott, hogy elzsibbadt a feneke.

Felkészült rá, hogy a következő éjszakán sem fog sokat aludni, mert a mérnökével át kell beszélniük, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a lágy gumikból az időmérőn.

Az első szabadedzést a 9., a másodikat a 7. helyen záró német nagy lehetőséget lát a Brit Nagydíjban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik