Ecclestone rábólintott, 2021-ig biztosan lesz Magyar GP

Vágólapra másolva!
2012.11.07. 16:25
null
Még kilencszer düböröghetnek az F1-es motorok a mogyoródi dombok között (Fotó: Action Images)
Címkék
A Hungaroring vezetősége megegyezett Bernie Ecclestone-nal arról, hogy 2016 után újabb öt évig, 2021-ig lesz Magyar Nagydíj a Formula–1-es versenynaptárban a mogyoródi pályán. Erről Gerstl Péter, a Hungaroring alelnöke számolt be az után, hogy Abu-Dzabiban személyesen tárgyalt az F1 gazdasági vezetőjével.

 

„Abu-Dzabiban a tárgyalás sikeres volt, a Magyar Nagydíj szerződése 2017-től 2021-ig meghosszabbításra kerül – idézi Gerstl Pétert a formula.hu, amely elsőként számolt be a fejleményekről. – A versenypálya nyomvonalának megváltoztatása és a teljes pályacsík újraaszfaltozása volt a legfontosabb momentum a szerződés meghosszabbítása kapcsán. Ecclestone úr kérése, hogy tegyük érdekesebbé a pálya nyomvonalát, létesítsünk több előzési pontot. Az új nyomvonal kialakításában ő is személyesen közreműködik, több versenyző bevonásával. Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schumacher és Niki Lauda is javaslataival, tapasztalataival fogja segíteni a Hungaroring új pályacsíkjának kialakítását.”

Az elöljáró hozzátette: „A Magyar Kormány részéről a támogatás biztosítva van, hiszen a Magyar Nagydíj a magas jogdíj és az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten évről évre jelentős bevételt jelent hazánknak.”

A Nemzeti Sport kérdésére Gerstl Péter elmondta, Bernie Ecclestone egy hónapon belül átnyújtja az új szerződéstervezetet, amelyet a kormánnyal egyeztetve értékel a Hungaroring vezérkara, mielőtt aláírja.

A pálya módosítására vonatkozó tervek decemberig készülnek el, de azt egyelőre nem lehet tudni, ki végzi el az új előzési pont kialakításából álló munkálatokat – Hermann Tilke neve is szóba került. Egyelőre az biztos, hogy a pálya orvosi központját és a főtornyot, amelyben a sajtóközpont is van, a 2013-as Magyar Nagydíjig felújítják.

A Hungaroring várhatóan még ma délután hivatalos közleményt ad ki a fejleményekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik