Button: Nem a pénz miatt szerződtem a McLarenhez

Vágólapra másolva!
2009.11.20. 11:57
Címkék
A The Guardian információi szerint a Formula–1-es világbajnok Jenson Button három évre 18 millió fontért szerződött a Brawntól a McLarenhez, de a brit pilóta tagadja, hogy a pénz miatt váltott csapatot. Döntését az új kihívásokkal indokolja.
Button a McLarennel is ünnepelni szeretne (Fotó: Action Images)
Button a McLarennel is ünnepelni szeretne (Fotó: Action Images)

„Mindenki tudja, hogy kevesebbet kerestem a Brawnnál, mint amennyit szerettem volna, ez tény" – nyilatkozta Jenson Button angol újságíróknak, a brit világbajnok ugyanakkor tagadja, hogy a pénz játszotta volna a főszerepet abban, hogy aláírt a McLarenhez.


„Nagy kihívás lesz Lewis Hamiltonnal egy istállónál dolgozni. Mindketten tisztában vagyunk a másik képességeivel, Lewis nagyon rövid idő alatt egészen különleges karriert futott be" – méltatta leendő társát Button.

„Lewis kivételes tehetség, így nem lesz könnyű helyzetem az új csapatomnál, de arról még ráérünk beszélni, hogyan fogunk tudni együtt dolgozni" – vélekedett az újdonsült Formula–1-es világbajnok.

„Én már elértem azt, amit ebben a sportban szerettem volna, hiszen az elsődleges célom az volt, hogy világbajnok legyek. Jövőre harcolni fogok Lewisszal, de fontos, hogy a team érdekében együtt tudjunk működni" – tette hozzá Button.

Eközben Button korábbi főnöke, Ross Brawn újságíróknak elmondta, nem szeretnék elkapkodni a döntést a világbajnok pótlásával kapcsolatban.

„Ostobaság lenne gyors döntést hozni, ráérünk Jensont pótolni. Összeállítjuk a jelöltek listáját, aztán kielemezzük őket" – nyilatkozta a brit csapatfőnök.

Lapértesülések szerint Buttont és a Williamshez szerződő brazil Rubens Barrichellót az egyaránt német Nico Rosberg és Nick Heidfeld pótolhatja a jövőre már Mercedesként szereplő Brawn-istállónál.

Button egyébként csak 2010-ben állhat munkába a McLarennél – ahogy arról már beszámoltunk –, ugyanis korábbi kenyéradója megtiltotta számára, hogy az idén bármilyen tevékenységet is végezzen új alakulatánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik