Az F1-forradalomnak megvannak a vezérei - sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 14:50
null
Nagy az öröm a Mercedesnél – minden bizonnyal sok ilyen jelenetet látunk még 2014-ben (Fotó: Action Images)
A világsajtó szerint a Mercedes bebizonyította Ausztráliában, hogy a Formula–1-es mezőny legfelkészültebb istállója, miközben a spanyolok amiatt bánkódnak, hogy a Ferrari az idén sem készített elég gyors autót Fernando Alonsónak, aki hatalmas bravúrt végrehajtva így is a negyedik helyen végzett Daniel Ricciardo kizárását követően.

 

NÉMETORSZÁG
Die Welt:
Rosberg lefegyverezte riválisait Ausztráliában. A Mercedes-pilóta hasznot húzott vetélytársai technikai hibáiból.
Bild: A Mercedes idei első nagy győzelmét aratta, de az örömmámor közben sem feledkezett meg az életéért küzdő Michael Schumacherről.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: A Mercedes győzelme után Niki Lauda szerint hatalmas lehetőség előtt állnak a stuttgartiak. Vettel csak a startlámpát látta.

NAGY-BRITANNIA
The Sun:
Bohózattal rajtolt el a szezon.
Daily Telegraph: A Mercedes bizonyította, hogy favoritnak számít ebben az idényben. Rosberg végig irányította a futamot.

OLASZORSZÁG
La Repubblica:
Rosberg és a Mercedes egyeduralma. Az F1-forradalomnak megvannak a vezérei. Melbourne megadta a startjelet a technológiai fordulatnak, a német motorok pedig élen járnak.
La Stampa: Német uralom, halvány vörös szín. Alonso negyedik lett, messze elmaradva Rosberg mögött. A Mercedes valóban erős, mintha egy másik bolygóról jött volna.
Corriere della Sera: Rosberg a káosz királya. Nico győztesen került ki egy bikaviadalból, amelyben egy galád és láthatatlan bika rögtön felöklelte Lewis Hamiltont. A Mercedest kell az idén levadászni.

FRANCIAORSZÁG
L’Équipe:
Rosbergé a vezető szerep, a német ragyogóan kezdte a szezont. Sima sikerének köszönhetően életében először áll a vb-pontverseny élén.
Le Parisien: Rosberg nyitotta meg a bált. A Mercedes már az előzetes teszteken is egyeduralkodó volt, és Ausztráliában is bizonyított.
Le Figaro: A Mercedes mindenkit lekeringőzött.

SPANYOLORSZÁG
El País:
Rosberg friss fuvallat a Formula–1-ben. Alonso Ferrarija masszív, de lomha.
El Mundo: Rövidzárlat a Red Bullnál. A tavaly győztes istálló pont nélkül kezdte az idényt.
Marca: Az idei F1-es szezon a Mercedesről szól. A Ferrarira még sok munka vár, de Alonso egy lassú autóval is negyedik lett.
As: Rosberg utcahosszal verte meg a riválisokat. A Ferrari csak kullog utána, és Alonsónak köszönhetően megszerzett egy negyedik helyet, amelyet meg sem érdemelt.

AUSZTRÁLIA
Herald Sun:
A nagy bohózat.
„Lehet, hogy még nem halt meg a Formula–1, de a halálos betegségének első tünetei már jelentkeztek az Ausztrál Nagydíjon. Az autók hangja lehangoló, a versenyzés álmosító, az összkép pedig elkeserítő. Az F1 vezetőinek és a csapatoknak haladéktalanul orvosolniuk kell a helyzetet, mert amit láttunk, nem méltó a sportág hagyományaihoz. Ha nem lett volna egy új ausztrál hős a mezőnyben, aki a második helyről rajtolva másodikként ért célba, semmi sem tartotta volna izgalomban a közönséget.”
The Australian: Szörnyű fordulat egy olyan napon, amely Daniel Ricciardo számára közel tökéletesnek tűnt.

AUSZTRIA
Die Presse:
A takarékos sofőrök diadalmenete.
Kronen-Zeitung: A számítógép-nemzedék nagy offenzívája.
Österreich: Lauda csapata győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik