Autósport: amputálták a hétvégén karambolozó 17 éves pilóta lábait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 20:51
Noha a helyszínen sokan a legrosszabbtól tartottak a hétvégén a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon történt baleset felvételeit látva, a tragikus végkifejlet szerencsére elmaradt, ám három nappal a baleset után kiderült, a 17 éves Billy Monger mindkét lábszárát amputálni kellett.


Billy Monger élete drasztikusan megváltozott a vasárnapi baleset után
Billy Monger élete drasztikusan megváltozott a vasárnapi baleset után

Súlyos baleset árnyékolta be az autósportok rajongóinak húsvéti hétvégéjét, amikor vasárnap a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon Billy Monger nagy sebességgel belerohant az előtte – takarásban – lerobbanva álló Patrik Pasma autójába. Az eset súlyosságát jelzi, hogy a 17 éves Mongert csak bő másfél óra után tudták kiszabadítani autójából.

szelesseg=315|rendezes=2|cim=BILLY MONGER|anyag_leirasa=A 17 éves versenyző második szezonjában szerepelt a brit F4-es kategóriában, ahol tavaly három, idén két alkalommal állhatott dobogóra. A pontversenyben öt futamot követően a 6. helyet foglalja el. A brit F4-es széria a korábbi brit Formula Ford szériát váltotta két éve, amely sorozatot többek között Ayrton Senna, Jenson Button, vagy Eddie Irvine is megnyerte F1-es pályafutása előtt.|
nso_uj_keretes_anyag
BILLY MONGER
A 17 éves versenyző második szezonjában szerepelt a brit F4-es kategóriában, ahol tavaly három, idén két alkalommal állhatott dobogóra. A pontversenyben öt futamot követően a 6. helyet foglalja el. A brit F4-es széria a korábbi brit Formula Ford szériát váltotta két éve, amely sorozatot többek között Ayrton Senna, Jenson Button, vagy Eddie Irvine is megnyerte F1-es pályafutása előtt.
mceBlockPasteEnd

A tinédzsert a pályáról mentőhelikopterrel egy nottinghami kórházba szállították ahol az orvosok – állapota stabilizálását követően – felmérték sérüléseit, majd az elmúlt két napban mindent megpróbáltak megtenni a lehető legteljesebb felépülése érdekében.

Sajnos azonban a rendkívüli tehetségnek tartott Monger mindkét lábszára olyan mértékben sérült és roncsolódott a balesetben, hogy nem maradt más megoldása az orvosi csapatnak, mint a térd alatti amputáció mindkét alsó végtag esetében. Meg nem erősített információk szerint a versenyzőt jelenleg mesterséges kómában tartják és napokon belül felébreszthetik – bár erről a brit F4-es széria közleménye nem tesz említést.

Az ifjú versenyző csapata, a JHR természetesen nem engedi el a pilóta kezét, és a brit autósport neves alakjaival karöltve közösségi finanszírozás keretében szeretnének adományokat gyűjteni Mongernek, így segítve a fiatal sportolót, hogy „le tudja győzni az életét megváltoztató sérüléseket”.

A kezdeményezés célja 260 ezer angol font összegyűjtése négy hónap alatt. Alig egy nappal az indulás után az összeg 19 százaléka, valamivel több mint 50 ezer font gyűlt össze és olyan sportolók álltak Monger és családja ügye mellé, mint például Damon Hill, az 1996-os Formula–1-es világbajnok.

szelesseg=635|rendezes=1|cim=A BRIT F4 KÖZLEMÉNYE|anyag_leirasa=Billy Monger állapota jelenleg kritikus, de stabil és a nottinghami Queen's Medical Centre szakemberei a lehető legjobb ellátásban részesítik. Az orvosi csapat tájékoztatása szerint Billy életjelei jók, előrehaladást mutatnak és a megfelelő irányba haladnak. Az elszenvedett sérülések miatt, sajnos a versenyző mindkét lábát amputálni kellett. |
nso_uj_keretes_anyag
A BRIT F4 KÖZLEMÉNYE
Billy Monger állapota jelenleg kritikus, de stabil és a nottinghami Queen's Medical Centre szakemberei a lehető legjobb ellátásban részesítik. Az orvosi csapat tájékoztatása szerint Billy életjelei jók, előrehaladást mutatnak és a megfelelő irányba haladnak. Az elszenvedett sérülések miatt, sajnos a versenyző mindkét lábát amputálni kellett.
mceBlockPasteEnd


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik