Bejelenti Fernando Alonso érkezését a Ferrari

Vágólapra másolva!
2009.09.27. 21:16
Címkék
Több vezető, autósporttal foglalkozó internetes honlap is kész tényként közli, hogy a Ferrari Formula–1-es istálló még a jövő hét végi Japán Nagydíj előtt bejelenti, hogy Fernando Alonso lesz az olasz istálló egyik pilótája a 2010-es szezonban.
Hamarosan bejelenthetik Alonso csapatváltását (fotó: Reuters)
Hamarosan bejelenthetik Alonso csapatváltását (fotó: Reuters)

A Ferrari már a következő hétvégén, a Japán Nagydíjon bejelentheti, hogy Fernando Alonso, a Renault kétszeres világbajnok pilótája a maranellói istálló versenyzőjeként folytatja pályafutását.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, szeretnék minél hamarabb nyilvánosságra hozni, ki lesz a két pilótájuk a 2010-es szezonban. „Hamar be szeretnénk jelenteni, nem akarjuk, hogy túl sokáig kelljen a szurkolóknak erre várniuk."

Egyelőre senki nem erősítette meg a váltás tényét, de több  vezető, autósporttal foglalkozó internetes honlap is kész tényként közli, hogy Alonso lesz a Ferrari egyik versenyzője.

Ezt erősíti meg a Renault ideiglenes ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Caubet nyilatkozata is, aki a TF1 televíziós csatornának adott interjújában a következőket mondta: „Fernando nagyon fog nekünk hiányozni – de ő is nagyon hiányolni fog majd minket."

A spanyol világbajnok a Szingapúri Nagydíjat követően úgy nyilatkozott, hogy ez a szép eredmény nem befolyásolja döntését. „A dobogós helyezésem semmin sem változtat. Meghoztam a döntésemet, amelyet hamarosan be is jelentek majd."

A nemzetközi sajtóban már régóta cikkeznek arról, hogy Alonsónak előszerződése van a Ferrarival. Ha létrejön a most már gyakorlatilag biztosra vehető váltás, a Scuderia jövőre várhatóan a Felipe Massa, Fernando Alonso pilótakettőssel vág neki a világbajnokságnak, és Giancarlo Fisichella lesz az istálló tartalék versenyzője.

Ha Alonso távozik, valószínűleg Robert Kubica érkezik helyére a Renault-hoz, míg a jelenleg a Ferrarinál versenyző Kimi Räikkönen visszatérhet a McLaren-Mercedeshez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik