A Ferrari elnöke kijelentette: Massa másodhegedűs

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 14:48
null
Felipe Massának (jobbra) mostantól minden eszközzel segítenie kell Fernando Alonsót <br />(fotó: Action Images – archív)
Luca di Montezemolo Ferrari-eln&ouml;k szerint az alakulat eredm&eacute;nyei igazolj&aacute;k, hogy j&oacute; d&ouml;nt&eacute;s volt Fernando Alonso m&ouml;g&eacute; &aacute;ll&iacute;tani az olasz ist&aacute;ll&oacute;t. Az el&ouml;lj&aacute;r&oacute; kijelentette: Felipe Mass&aacute;nak a tov&aacute;bbiakban az a legfontosabb feladata, hogy seg&iacute;tse csapatt&aacute;rs&aacute;t.

 

Luca di Montezemolo a párizsi autókiállításon beszélt a Ferrari-istálló feltámadásáról. Fernando Alonso a júliusi Brit Nagydíj után 47 ponttal állt a vb-éllovas Lewis Hamilton mögött, azóta viszont öt futamon elég pontot szerzett ahhoz, hogy lehagyja a McLaren angol pilótáját és kilenc pontra felzárkózzon a jelenlegi éllovas Mark Webberre.

„Jól tettük, amikor úgy határoztunk, hogy Alonsóra összpontosítjuk az energiánkat – mondta Montezemolo. – Nagyon erős pilóta, és bár sokan féltették, már az első napon közel került az istálló többi tagjához. Mindannyian óriási tartást mutattak még a legnehezebb időszakban is, és megmutatták, hogy óriási nyomás alatt is képesek erőn felül teljesíteni."

A három győzelmet és egy második helyezést magába foglaló sikersorozat a Német Nagydíjon kezdődött, Hockenheimben Felipe Massa elengedte maga mellett Alonsót, így átadva a győzelmet csapattársának. Montezemolo kerek perec kijelentette a brazilnak, hogy a továbbiakban Alonso másodhegedűseként számít rá.

„Az elmúlt négy versenyen azt vártam Massától, hogy bebizonyítsa, ő is versenyben van még, most azonban már az a fő feladata, hogy elvegye a pontokat Alonso riválisaitól. Szingapúrban balszerencsés volt, de megvan benne a győzelemhez szükséges erő. Ám a Ferrarinál a versenyzők nem önmagukért hajtanak, hanem az istállóért. Aki magát tartja előrébbvalónak, alapítson saját csapatot" – szögezte le Montezemolo.

Az elnök visszatekintett a múltba, és büszkén beszélt róla, hogy 1997 óta a 2005-ös és a 2009-es szezont leszámítva minden évben első vagy második lett a Ferrari pilótája a vb-n, ráadásul a vereséget is rendre az utolsó futamon szenvedte el. Az idei évadot össze is hasonlíthatta volna a 2007-essel, amikor Kimi Räikkönen az első ferraris futamát megnyerte, aztán az idény közepén nagy hátrányba került, a hajrá végén mégis vb-címet ünnepelhetett. Alonso nyitó győzelme és év közepi hanyatlása már megvolt, és a finis is remekül alakul...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik