Vidi–Partizan: „Magyarországon az infrastruktúra jobb, mint a futball”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 06:45
A közelgő, csütörtöki Videoton–Partizan El-visszavágó előtt a szerb Szportszki zsurnalnak a korábban tíz évig Győrben játszó, majd az ETO-nál sportvezetőként is dolgozó Szasa Sztevanovics nyilatkozott a magyarországi viszonyokról. A korábbi kapus szerint a Videotonban nincs több annál, amit a múlt héten mutatott.

„Magyarországon a labdarúgásban az infrastruktúra jobb, mint maga a futball – állapította meg a Szportszki zsurnalnak a négyszeres jugoszláv válogatott Sztevanovics.A befektetések azonban előbb-utóbb megtérülnek. A magyar válogatott ott volt tavaly az Eb-n, míg a Videoton révén most klubszinten is tovább tarthat a nemzetközi kupaszereplés, mint általában a magyar csapatoknak szokott.”

Ugyanakkor Sztevanovics azt is kifejtette, hogy nagyobb esélyt lát a Partizan továbbjutására a Vidivel szemben.

„A Partizannak jobb csapata van, mert hosszabb a kispadja. Marko Nikolics a legjobbakkal állt ki Belgrádban, a kispadon nincs olyan játékosa a Videotonnak, aki színt tudna vinni a játékba” – mondta a korábbi kapus, aki arról nem tett említést, hogy Suljic Asmir és Varga József is hiányzott a magyar együttesből eltiltás miatt a múlt heti mérkőzésről.

„Nikolics ugyanakkor minden tőle telhetőt megtett, hogy emelje a Videoton játékának színvonalát. A fehérváriak legjobbja, Danko Lazovics pedig igazi vezér a pályán. A magyar csapat előnyére válhat, hogy ők ketten tökéletesen ismerik a Partizan játékát, de nem hiszem, hogy ez elég lehet a továbbjutáshoz a nagy lehetőség kapujában álló belgrádiakkal szemben” – fogalmazott Sztevanovics.

Azt is hozzátette, a Partizan szempontjából előnyös, hogy nem Székesfehérváron lesz a visszavágó, hanem egy kisebb stadionban, Felcsúton, bár a magyar szurkolók amúgy sem annyira fanatikusak, mint a szerbek.

NYÍLTABB VIDEOTONRA SZÁMÍTANAK

A Magyarországra kedden utazó Partizan részéről a középpályás, Marko Jevtovics beszélt hosszabban a közelgő visszavágóról a mondo.rs-nek, amely kiemeli, hogy 3.6 millió eurót bevételt hozhatna a csoportkör a klub számára, amely a 2015–2016-os szezont követően juthatna ismét főtáblára a sorozatban.

„Az első meccs eredménye sem jónak, sem rossznak nem mondható ránk nézve. Ezek a párharcok száznyolcvan percig tartanak, és most még csak a félidőnél tartunk. Az első mérkőzésen megismerhettük az ellenfelet, míg most kielemezzük a pozitív és a negatív tapasztalatokat” – fogalmazott a szerb sajtó által az első felvonás egyik legjobbjának tartott Jevtovics.

„A Videoton támadósora nagyon erős, köszönhetően olyan egyéniségeknek, mint Lazovics és Scsepovics, de Henty is veszélyt jelenthet, aki fizikailag nagyon erős. A fehérváriak nem véletlenül búcsúztatták a Bordeaux-t” – véli Jevtovics, aki szerint látszik a fehérváriakon, hogy mindenki tudja, mikor mi a dolga, nagyon szervezett a csapatjáték.

„Marko Nikolics jól ismer minket – folytatta a középpályás. – Az első meccsen meg tudta állítani a támadójátékunkat, viszont a védekezésünkkel szemben nem volt ellenszere. Úgy vélem, hazai pályán nyitottabb lesz a Videoton, több helyzet lesz ezen a mérkőzésen, ezt kell kihasználnunk.”

EURÓPA-LIGA
NEGYEDIK SELEJTEZŐKÖR

ELSŐ MÉRKŐZÉS (augusztus 17.)
Partizan (szerb)–Videoton FC 0–0

VISSZAVÁGÓ (augusztus 24.)

20.00: Videoton FC–Partizan (szerb) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik