Videoton: Juhász Roland nem szerepel az El-keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 10:22
Hivatalossá vált az élvonalbeli Videoton labdarúgócsapatának Európa-liga-selejtezőkörére benevezett 25 tagú kerete. Juhász Roland neve nem szerepel a listán, a 17 éves Zsótér Donátot pedig „külföldiként” nevezték.

Négy olyan magyar utánpótláskorú játékos is szerepel a Videoton El-re benevezett 25 fős keretében, akik korábban nem játszottak még az NB I-ben, Zsótér Donát, Hudák Martin, Kleinheisler László, Papp Máté is szerepet kaphat az Európa-ligában. Ugyanakkor az Anderlechttől kölcsönkapott Juhász Roland – akinek június 30-án lejár a fehérvári szerződése – nincs a keretben. A védő korábban elmondta, szívesen maradna Székesfehérváron, és pályára lépne már az Európa-ligában is a Videoton színeiben, de a jelek szerint erre egyelőre nem lesz lehetősége.

„A 25 főből egyelőre 24 játékos nevezését adtuk le, mivel Vítor Gomes aláírt szerződése július 1-jén lép életbe, így őt jövő héten tudjuk nevezni a keretbe. Erre az UEFA versenyszabályzata lehetőséget ad, hiszen a mérkőzést megelőző napon éjfélig egy helyen még módosítható a lista. Mivel az El-selejtezőket az átigazolási időszakban rendezik meg, ezért minden újabb kör előtt új listát adhatunk le, amelyen akár újonnan igazolt labdarúgó is szerepelhet" – nyilatkozta a nevezéssel kapcsolatban a Videoton technikai igazgatója, Pánczél Szabolcs a vidi.hu-nak.

„Zsótér Donát helyzete speciális eset, hiszen ő külföldi játékosként szerepel a leadott listán, ennek oka pedig a következő: 15 és 21 év közötti magyar játékos abban az esetben nevezhető, ha három teljes évet játszott a magyar bajnokságban vagy az adott klubban. Mivel Donát nem töltött el Vidi-játékosként három teljes szezont a bajnokságban – ráadásul 17 évesen túl fiatal is ahhoz, hogy 15 éves kora óta három szezont játsszon – csak külföldi játékos jogán tudtuk őt benevezni az El-be. Augusztus közepéig még úgynevezett „B" játékosként sem nevezhetjük őt, hiszen ennek az a feltétele, hogy legalább két éve az adott klub játékosa legyen, ennek a feltételnek viszont csak augusztusban fog megfelelni" – tette hozzá a technikai igazgató.

Mint ismert, a Videoton a montenegrói Mladoszt Podgorica ellen lép pályára az Európa-liga első selejtező körében. Az első mérkőzést július 4-én 20.30 órától rendezik Székesfehérváron, a visszavágót pedig egy héttel később Montenegróban rendezik meg.

A VIDEOTON EL-KERETE
Kapusok: Tujvel, Pajovics
Védők:
Mamadu, Stopira, Szekeres A., Caneira, Vinícius, Papp, Brachi, Szolnoki
Középpályások:
V. Gomes, M. Enete, U. Nikolics, Oliveira, Tóth B., Gyurcsó, Kovács I., Kleinheisler, Zsótér, Hudák
Csatárok:
Torghelle, Nikolics N., Lupeta, Paraiba, Álvarez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik