UEFA: hivatalos a Fenerbahce kizárása az európai kupákból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 11:57
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a Fenerbahce fellebbezését, így életbe lépett a török futballklub eltiltása az európai kupákból. A Bajnokok Ligája-selejtezőben az Arsenaltól 5–0-s összesítésű vereséget szenvedő Fener így az idén nem indulhat az Európa-liga csoportkörében, és jövőre sem szerepelhet az európai kupákban.

Az UEFA már az ukrán Metaliszt Harkivet is kizárta az európai kupákból,az ukránok nem is szerepelhettek a selejtező 4. körében, így a görög PAOK az El-ből előrelépett a BL-be, az izraeli Maccabi Tel-Aviv pedig meccs nélkül főtáblás lett az El-ben.

A BL rájátszásában eltiltása felfüggesztésének köszönhetően játszó Fener a BL-selejtező veszteseként az El-csoportkörbe került volna, az UEFA később dönt arról, hogyan pótolja a török csapatot.

A török klubot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kizárta a kontinentális versenysorozatokból, mert 2011-ben a török bajnokságban mérkőzéseket manipuláltak. A Fenerbahce mellett megbüntették a Besiktast is, amelyet egy esztendőre zártak ki. A törökországi bundabotrány 2011-ben robbant ki, miután a rendőrség több mint tíz élvonalbeli mérkőzésről derítette ki, hogy manipulálták. Az ügy nyolc klubot érintett, és 14 játékos volt a vádlottak között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik