Tottenhamm! A Spurs felfalta az Intert

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 21:01
null
Gareth Bale és Gylfi Sigurdsson (mindketten jobbra) hozta össze az első két londoni gólt (Fotó: Action Images)
Csütörtökön rendezték a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásait. A játéknap slágermérkőzése a Tottenham–Internazionale összecsapás volt, amelyet – néhol egyenesen parádézva – a londoni csapat nyert meg 3–0-ra.

A Tottenham–Inter Európa-liga-mérkőzés előtt szinte minden megszólaló a remek formában lévő Gareth Bale-ről beszélt, többek között Esteban Cambiasso is a világ legjobbjai közé sorolta – éppen ezért is illett volna szorosabban fognia őt a 6. percben Gylfi Sigurdsson remek beadása után, amely nyomán a walesi klasszis a bal alsóba bólintott. 1–0

Nem sokra rá Jermaine Defoe megduplázhatta volna a londoniak előnyét, majd a 18. percben a sokszoros válogatott támadó kihagyta újabb ziccerét is, de a kipattanóra Gylfi Sigurdsson érkezett legjobban, és két lépésről nem hibázott. 2–0, gyomorrengető ütéssel kezdett a Tottenham.

A megrendült olaszok ellen azonban nem vitte be a „kegyelemdöfést" a Tottenham, az angolok mintha túlságosan is megelégedtek volna a kétgólos előnnyel, ellenben a félidő hajrájában az olaszoknak már gólszerzési lehetőségük is volt, de Ricardo Álvarez ziccert hibázott.

Az Inter nehezen bírta a lépést tartani a Tottenhammel
Az Inter nehezen bírta a lépést tartani a Tottenhammel

A második félidőt is a Tottenham kezdte jobban: Jan Vertonghen az első remek Bale-beadásnak még mellé rúgott a kapu szájában, az 53. percben azonban már nem hibázott, hat méterről a hálóba bólintotta Bale szögletét. 3–0

Lendületben maradtak a fehér mezesek, előbb Bale, majd Defoe és Lennon szerezhetett volna újabb gólokat, de Samir Handanovic jelezte, hogy kész belépni a klasszis kapusok klubjába, miközben a kétgólos hátrányban még Rodrigo Palaciót, majd Fredy Guarínt pályára küldő Andrea Stramaccioni harmadik cseréjeként a védő Jonathant Ricardo Álvarez karmester helyére vetette be.

Egy helyzete akadt az olaszoknak is, de Palacio ziccerét védte a veterán Brad Friedel, így az eredmény már nem változott: hatalmas lépést tett a Tottenham a legjobb nyolc közé.



EL: NYOLC MECCS CSÜTÖRTÖKÖN – EREDMÉNYEK, JEGYZŐKÖNYVEK ITT.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

TOTTENHAM (angol)–INTERNAZIONALE (olasz)
3–0 (2–0)
London,
White Hart Lane. Vezette: Lahoz (spanyol)
Tottenham: Friedel – K. Walker, Gallas, Vertonghen, Assou-Ekotto – S. Parker, Dembélé – Lennon (Naughton, 82.), Sigurdsson (Holtby, 70.), Bale – Defoe (Livermore, 64.). Menedzser: André Villas-Boas
A kispadon: Lloris (k.), Dawson, Caulker, T. Carroll
Internazionale: Handanovic – J. Zanetti, Ranocchia, Chivu, Juan Jesus (Palacio, a szünetben) – Gargano, Cambiasso – R. Álvarez (Jonathan, 67.), Kovacic (Guarín, 55.), Á. Pereira – Cassano. Vezetőedző: Andrea Stramaccioni
A kispadon: Belec (k.), Benassi, Pasa, Mbaye
Gólszerző: Bale (6.), Sigurdsson (18.), Vertonghen (53.)

PERCRŐL PERCRE

Egy jó hírünk azért van az intereseknek: Bale eltiltása miatt nem lesz ott a visszavágón, amelyet március 14-én rendeznek Milánóban.

90. PERC VÉGE, NYERT A TOTTENHAM!

90. perc
Három perc a ráadás. Defoe még gólt lőhetne, de agyoncselezi a lehetőséget.

TOTTENHAMM: FELFALTÁK MA AZ INTERT.

88. perc Bale jobbon el, Handanovic vetődve beadásra ki.

82. perc Lennon lesérül, Kyle Naughton szalad be helyére.

80. perc
Holtby lő 19-ről a kapus ölébe.

Az Internél jelenleg Zanetti a jobbszélső.

77. perc Álvaro Pereira felborítja a mellette elhúzó Lennont, sárga.

74. perc
Brad Friedelnek is kell ám védenie, Palacio tesztelte 14-ről, középről, de beleért az amerikai kapus lábbal a lövésbe.

70. perc Fredy Guarín első értékelhető teljesítménye ma: összeszínészkedik egy sárgát.

70. perc
Sigurdssont Lewis Holtby váltja. Holtby-ztos a TH győzelme is.

70. perc
Lennon kerül meg mindenkit a jobbon, megkötözi Ranocchiát, hat méterről lő, Handanovic azonban ismét remekül lép ki, vetődve véd.

67. perc Jonathan be, Álvarez le. Karmester helyett védő.

66. perc
Defoe szórakozik el egy kontrát. Füttyszó!

64. perc Dembélét Jake Livermore váltja.

63. perc
MEGÚSZTÁK AZ OLASZOK... Defoe befűzi Ranocchiát, majd jobbal, 11 méterről, szintén kissé jobbra sodródva lő, de Handanovic újra megmutatja, hogy előbb-utóbb világklasszis kapus lesz belőle.

61. perc
Bale betör a 16-osra a jobb oldalon, majd az oldalhálóba lő, kiszorított helyzetből. Chivu, Gargano és Ranocchia között...

Kovacicre még túl nagy ez a kabát...

55. perc Kovacic helyett Fredy Guarín.

A szintén korábbi ajaxos Chivu kissé később jött rá, hogy neki kellene kilépnie rá a gólvonal elől, Cambiassóék ugyanis nem követték Verthongent.

53. perc MÁR HÁROMMAL VEZET A TOTTENHAM! Jan Verthongen fejeli a jobb sarokba Bale jobb oldali szögletét az ötös vonaláról, középről. 3–0!

52. perc A nagy kedvvel játszó Pereira betör a 16-os bal oldalára, és a bal sarok mellé lő.

49. perc Bale ível be jobbról egy szabadrúgást, a túlsó sarok előtt két méterrel Vertonghen egyedül érkezik, de lyukat rúg. EZ SEM VOLT KIS HELYZET!

46. PERC FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!

46. perc Juan Jesust Rodrigo Palacio váltja az Interben. Álvaro Pereira megy majd hátra balbekknek.

Remek mérkőzés, maradjanak velünk!


45. PERC VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. perc
Álvarez lő most jobbról egy csel után kapura 19-ről, Vertongen blokkol a bal alsó előtt, de még az ötösön állva.

42. perc
Cassano passza megpattan Willian Gallas lábán, de éppen így tökéletes Ricardo „Ricky" Álvareznek, aki hatalmas helyzetben, 13 méterre a kaputól gyatrán a túlsó alsó sarok mellé lő. MICSODAZICCER VOLT!

37. perc
Bale jobb oldali beadását követően fejeli ki a labdát az ötösről szép mozdulattal Chivu.

36. perc
Sigurdsson újabb kiváló bal oldali beadását Bale hét méterről legalább 13 méterrel fejeli a bal alsó mellé.

Pár napja az Inter a Serie A-ban már felállt kétgólos hátrányból, igaz, a Catania ellen.

A Tottenham a bajnokságban nem kapott ki 12 mérkőzés óta.

32. perc
Leült a mérkőzés.

2000 vendégnéző a stadionban.

27. perc
Handanovic kapja ki a léc alól Jan Verthongen szélről leadott, nyolcméteres fejesét.


Javier Zanetti és Andrea Ranocchia nézte a gólszerzőt tisztes távolságból...

18. perc KETTŐVEL MEGY A TOTTENHAM! Aaron Lennon ad be jobbról, Defoe 10 méterről kapura lő, ezt még fogja a bal alsó előtt a remek reflexű Handanovic, de a kipattanó Gylfi Sigurdssoné, aki két lépésről a kapu közepébe helyez. 2–0!

17. perc
Az első épkézláb Inter-támadás végén Mateo Kovacic lő jobbal nem is sokkal a bal felső mellé.

15. perc Gareth Bale játszik össze Defoe-val, majd bedob Wálter Gargano mellett egy műesést a 16-oson belül. Sárga, műeséséért.

12. perc
Moussa Dembélé lő távolról, ez nem lehet gond Handanovicnak.

8. perc Az örök ígéret Jermaine Defoe is gólt lőhetne, de szép csel után 14-ről hiába célozza meg ő is a bal alsót, Samir Handanovic villámgyors vetődéssel véd! MAJDNEM KETTŐ!

Bale legutóbbi kilenc mérkőzésén ezzel együtt 11 gólt szerzett!

6. PERC VEZET A TOTTENHAM, BALE! Gylfi Sigurdsson ad be balról egy szép csel után, középen érkezik Gareth Bale, aki Christian Chivu elől, Esteban Cambiassót megelőzve a bal alsóba fejel nyolc méterről. 1–0!

Nem is akárhogyan...

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek pirosban.

JÖTTEK-MENTEK

A Tottenhamtől az Interhez:

Az Intertől a Tottenhamhez:
2005, Edgar Davids, ingyen
2003, Stéphane Dalmat, kölcsönbe
1997, Nicola Berti, i.

Az interes elnöki tanácsadó

Antonio Cassano
összekapott edzőjével, ezért keret- és számkivetett volt egy darabig, de megbocsátott neki mestere. Azért 40 ezer eurója is bánta az éknek a „pogózást"...

A hazaiaknál Sandro, Clint Dempsey, Tom Huddlestone és Emmanuel Adebayor is maródi, a vendégeknél Diego Milito, Wálter Samuel, Luca Castellazzi, Matías Silvestre, Nagatomo Juto és Gaby Mundigay.

Persze a walesi válogatott szélsőnek, Bale-nek is megvan a maga véleménye: „Csak élvezem a futballt, semmi több, ez a legfontosabb. A csapatnak jól megy a játék, ami könnyebbé teszi a dolgomat, de ez nem rólam szól, hanem a Tottenhamről.”

Esteban Cambiasso, az Internazionale középpályása szerint nem meglepő, hogy Bale-t a világ legjobbjai között emlegetik, az argentin hozzátette: a milánói csapatnak is vannak erős futballistái, akikre szívesebben gondol egy-egy meccs előtt, mint az ellenfelekre.

Nem mostani... Vajh kik ők?



Portóval a 2010–2011-es kiírásban is diadalmaskodó portugál tréner, Villas-Boas lehet egyébként az első, aki edzőként kétszer nyeri meg az Európa-ligát.

Michael Dawson, a „sarkantyúsok” csapatkapitánya sem spórolt a dicsérő szavakkal: „Olyan képességei vannak, mint Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek. A világ egyik legjobb játékosa jelenleg, nálam talán ő az első a listán. Néhány dolgától még Ronaldo is elpirulna.”

„Jelenleg ő a csapat legjobbja. Nagyszerű futballista, inspiráló hatással van mindenkire – nyilatkozta André Villas-Boas Gareth Bale-ről. – Közvetlen ráhatással bír a csapattársaira a jelenlétével, igazi vezéregyéniség.”

A mérkőzése embere az Inter által régóta csábított Gareth Bale, aki valóban Európa egyik legjobb formában lévő futballistája. A 23 éves walesi legutóbbi hét meccsén kilencszer volt eredményes, az El-ben továbblőtte csapatát, míg a Premier League-ben a harmadik helyre repítette a Tottenhamet. Az asszisztokat is szorgosan osztogatja, már kilencnél tart a londoni együttesben ebben a szezonban.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT ATOTTENHAM HOTSPUR–INTERNAZIONALE EURÓPA-LIGA-NYOLCADDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik