Történelmi mérkőzésre készül a Paks

Vágólapra másolva!
2011.06.30. 11:09
null
A paksi különítmény szerdán kelt útra, hogy történelmet írjon (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Csütörtök este történelmi mérkőzésre készül a labdarúgó NB I előző idényében ezüstérmet szerző MVM Paks az andorrai UE Santa Coloma ellen. Ez lesz ugyanis a tolnai alakulat első nemzetközi kupameccse. Az Európa-liga selejtezőjének első körében ma 19 órától csapnak össze egymással a felek...

 

A szerdán elindult tizennyolc játékos zöme – akárcsak a Paks – szintén élete első nemzetközi mérkőzésére készül, bár azért akadnak kivételek. Ilyen például Bartha László is, aki hat évvel ezelőtt még ferencvárosi játékosként a fehérorosz MTZ-RIPO Minszk ellen lépett pályára az Üllői úton, ám általános meglepetést kiváltva a zöld-fehérek végül 2–0-s vereséget szenvedtek. Bartha az első mérkőzésen csereként szűk húsz percet kapott, a minszki visszavágót viszont sérülés miatt kihagyta.

A PAKS KERETE AZ EL-RE
Kis Károly összesen 25 játékost nevezett az Európa-ligára. Ide kattintva megtekinthetik a Paks keretét!

„Persze, hogy rossz emlék – felelt Bartha a Nemzeti Sport kérdésére. – Hat éve, hogy a Fradival a sokak számára ismeretlen RIPO Minszket fogadtuk, mindenki előre elkönyvelte a győzelmünket, a végén kikaptunk kettő nullára. A visszavágót sérülés miatt ki kellett hagynom, így azóta várok a javítási lehetőségre. Csütörtök este viszont már szeretném elmondani magamról, hogy ötvenszázalékos az európai mérlegem."

Sokan úgy tartják, hogy az UE Santa Coloma a magyar harmadosztálynak megfelelő szintet képvisel, ám a 24 éves csatár nem akarja elhinni az andorraiak annyira gyengék lenének, mint amennyire beállítják őket, elvégre mégiscsak az Európa-ligában indulnak. „A kellő tiszteletet ugyanúgy meg kell adni neki, mint mondjuk a a Bajnokok Ligája-győztes Barcelonának. Lehet, ciki lenne, ha nem nyernénk, ám azt senki se feledje, a párharc két meccsből áll, a lényeg pedig egyértelműen az, hogy a második mérkőzés lefújása után mi legyünk a továbbjutók" – vélekedett az ex-ferencvárosi.

 

Kis Károly mindössze tizennyolc játékosra számíthat az andorrai találkozón, ám ez részben a sérülések miatt alakult így. Mint ismeretes, az egyiptomi U20-as vb-n bronzérmet szerző Szabó János betegség miatt nem utazik, Kovács Attila és Montvai Tibor pedig jelenleg műtét után lábadoznak, így ők is Pakson maradnak. Rajtuk kívül Bohner Roland sem tart a kerettel, rá ugyanis két hónapos kihagyás vár, valamint Heffler Norbert sincs még tökéletes állapotban, így ma ő sem lép pályára.

„A sorsolás óta tapasztalom, andorrai vetélytársunkat sokan hajlamosak kézlegyintéssel elintézni, de én nem várhatom, legfeljebb remélhetem, hogy könnyű dolgunk lesz. A felettébb optimistákhoz annyiban csatlakoznék, hogy elismerem, a párharc esélyesei mi vagyunk. A továbbjutás jogos kívánalom velünk szemben" – vélekedett Kis Károly, a Paks vezetőedzője.

A zöld-fehérek 34 éves támadója, Vayer Gábor szerint mindkét együttes látványos futballt játszik: „Biztos, hogy mindent el fognak követni a győzelemért. A spanyol labdarúgás áll közel a Santa Colomához, amely egy látványos futball, de úgy gondolom, hogy a mienk is ehhez közelít. Mivel Andorra egy miniállam, ezért úgy gondolom, nem tudnak komoly színvonalat elérni, de erre törekszenek. Csak a továbbjutás lehet az elfogadható, már idegenben nagy lépést szeretnénk tenni efelé" – nyilatkozta Vayer Gábor a paksifc.hu-nak.

„Teljesen optimistán állhatunk a mérkőzéshez, jól sikerült a felkészülés. A csapat legnagyobb erőssége az, hogy együtt maradt. Egy évvel ezelőtt elsődleges cél volt, hogy idáig eljutunk. Működött a csapategység, ebbe nem kellett belenyúlni. Az andorrai gárda ellen ugyanúgy kell játszanunk, mint a bajnokságban" – tette hozzá a rutinos futballista.

A hazai csapat trénere tisztában van az erőviszonyokkal: „A paksiak valódi profi csapatot alkotnak, és ezzel mindent elmondtam a két együttes közti különbségről. Zártan és fegyelmezetten kell játszanunk, megpróbálunk támadni, de közben hátul sem nyílhatunk ki. Mindent megteszünk, ami az erőnkből telik" – nyilatkozta az UE Santa Coloma trénere, Lluís Miguel Aloy.

Az andorrai edző elsősorban a paksiak fizikális fölénye miatt aggódik, lévén a magyar csapat játékosai jóval magasabbak, mint a házigazdák, így a rögzített szituációkra különösen oda kell figyelnie játékosainak.

2011. június 30-a tehát történelmi nap a Paks életében, hiszen ma este – a 2011–2012-es idény első tétmérkőzésén – bemutatkozik a nemzetközi kupaporondon. A 19 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online-on élő, szöveges tudósításunk segítségével követhetik nyomon!

kerdes=Továbbjut-e a Paks az El 2. selejtezőkörébe?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Továbbjut-e a Paks az El 2. selejtezőkörébe?
mceBlockPasteEnd

 

A PAKS UTAZÓ KERETE
Kapusok: Csernyánszki Norbert, Pokorni Péter
Mezőnyjátékosok: Bartha László, Báló Tamás, Böde Dániel, Csehi Tamás, Éger László, Fiola Attila, Gévay Zsolt, ifj. Haraszti Zsolt, Heffler Tibor, Hrepka Ádám, Kiss Tamás, Magasföldi József, Nagy István, Sifter Tamás, Sipeki István, Vayer Gábor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik