Torres kettőt vállalt, a Pool a négy között

Vágólapra másolva!
2010.04.08. 23:10
null
Torres kivette a részét a sikerből (Fotó: Action images)
Címkék
Magabiztos győzelmet aratott a Liverpool a Benfica ellen az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján. A Portugáliában elszenvedett 2–1-es vereség után hazai pályán 4–1-re nyert Rafa Benítez legénysége, és 5–3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe.

 

A Liverpool egygólos hátrányát akarta ledolgozni a Benfica elleni Európa-liga-visszavágón, és a küldetés még az első félidőben sikerrel zárult. A továbbjutáshoz azonban ekkor még nem volt biztos, hogy elegendő lesz az esetleges győzelem.

A kiegyenlített első félidő közepén szerezte csak meg a vezető találatot a Pool. Az addig remekül futballozó Benfica egy szögletnél kapitulált: Dirk Kuyt volt határozott az ötösön belül, s fejelt Júlio César kapujába. Az esetnél a játékvezető asszisztense emelte a zászlaját, a játékvezető azonban felülbírálta segítőjét, és megadta a találatot

Alig hét perccel később pedig már kettővel ment az angol csapat: Steven Gerrard remek kiugratását követően Lucas Leiva volt higgadt, és vitte el a labdát a vendégkapus mellet, s lőtt az üres kapuba. A szünetben tehát 2–0-ra vezetett a Liverpool, egy portugál találat azonban hosszabbítást jelentett volna.

A 59. percben aztán úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás kérdése, egy szemetgyönyörködtető akció végén ugyanis Fernando Torres is feliratkozott a gólszerzők közé. Josszi Benajun, Dirk Kuyt összjáték után a holland futballista lőtt középre, a spanyol csatár pedig az üres kapuba pörgetett.

A Benfica azonban a 70. percben visszahozta saját reményeit. Óscar Cardozo szabadrúgása pattant meg Gerrard lábán, és vágódott a labda védhetetlenül Pepe Reina kapujába. A Benfica sorozatban tizedik nemzetközi kupameccsét játszhatta volna vereség nélkül, ami a klubrekord beállítása lett volna, ezúttal azonban egy esetleges 3–2-es vereség is elég lett volna az üdvösséghez.

Az újabb gólt azonban ismét a hazai csapat szerezte: Torres lépett ki ziccerben, és ügyes emelésével az elődöntőbe lőtte a Liverpoolt.

Bár a BL-ben 2003 óta most először fordult elő, hogy nincs angol csapat a legjobb négy között, az Európa-ligában viszont – miután a Fulham is továbblépett – két szigetországi egylet is ott van az elődöntőben.

 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 
EURÓPA-LIGA 
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool–Benfica 4–1 (2–0)
Liverpool, 21.05. V: Kuijpers (holland)
Liverpool: Reina – G. Johnson, Carragher, Kirjakosz, Agger – Kuyt, Mascherano, Lucas, Benajun (el-Zhar, 91.) – Gerrard (Aquilani, 88.)– F. Torres (N'Gog, 86.)
Benfica: Júlio César (Moreira, 79.) – Ruben Amorim, Luisao, Sidnei, David Luíz – Ramires, Javi García, Carlos Martons (Kardec, 66.), Di María – Aimar (Coentrao, 86.) – Ó. Cardozo
Gólszerző: Kuyt 27., Lucas 34., F. Torres 59., 82., ill. Ó. Cardozo 70.
Továbbjutott: a Liverpool, 5–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik