Szabics gólpasszal segítette három ponthoz a Sturmot

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 20:03
Címkék
Juhász Roland csapata, az Anderlecht második mérkőzését is megnyerte a labdarúgó Európa-liga főtábláján: a brüsszeli gárda 2–0-ra győzött a Lokomotiv Moszkva vendégeként, azaz továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját. Juhász Roland végigjátszotta az összecsapást. Szabics Imre együttese, a Sturm Graz 2–1-re nyert az AEK Athén ellen, a mérkőzést végigjátszó magyar támadó a 92. percben gólpasszal segítette csapatát.

Proto (balra) remekül védett Moszkvában, és ezzel nagy részt vállalt csapata sikerében 
(fotó: Action Images)
Proto (balra) remekül védett Moszkvában, és ezzel nagy részt vállalt csapata sikerében (fotó: Action Images)
Proto (balra) remekül védett Moszkvában, és ezzel nagy részt vállalt csapata sikerében
(fotó: Action Images)
Proto (balra) remekül védett Moszkvában, és ezzel nagy részt vállalt csapata sikerében 
(fotó: Action Images)
Proto (balra) remekül védett Moszkvában, és ezzel nagy részt vállalt csapata sikerében (fotó: Action Images)

 

LOKOMOTIV MOSZKVA–ANDERLECHT

Miután az Anderlecht az első fordulóban hazai pályán alaposan elpáholta az AEK Athént, az esetleges moszkvai győzelemmel a brüsszeliek nagy lépést tehettek a továbbjutás felé (különösen annak tükrében, hogy Ariël Jacobs, Juhász Rolandék mestere korábban kijelentette, ehhez elég lesz a hazai mérkőzéseiket hozni).

Nos, az Anderlecht véghezvitte a bravúrt, igaz, sokat köszönhet Fortunának is: a szerencse bizony egy percre sem kerülte el ezen az estén a belgákat.

Matías Suárez úgy szerzett vezetést a vendégeknek a 11. percben (0–1) – egyébiránt remek, fordulásból szerzett találattal –, hogy az első félidőben az előtt és után is a Lokomotiv alakított csak ki helyzeteket: Silvio Protónak Maicon lövésénél és Tarasz Burlak fejesénél is a helyén kellett lennie, míg a félidő utolsó percében hálát adhatott az égieknek, amiért Dmitrij Szicsov centikkel lemaradt egy felívelt labdáról.

Proto első félidei teljesítménye azonban szinte csak bemelegítés volt a fordulás utánihoz képest, a kapuvédő két-három alkalommal is bravúrral védett, miközben a sorsra sem panaszkodhatott: a játékvezető sípja egy erősen tizenegyesgyanús szituációnál néma maradt, Maicon szinte az üres kapu mellé helyezett, és volt egy – tévesen – meg nem adott gólja is a Lokomotivnak.

A 71. percben így ismét elsüthettük a futballtörvények egyik legnagyobb közhelyét – ti. a sok helyzet megbosszulta magát –, amikor a csereként beállt Dieudonné Mbokani a brazil Guilherme kapusnál is (…) magasabbra emelkedett, s ezzel biztossá tette az Anderlecht sikerét. 0–2

Juhász Roland végigjátszotta az összecsapást, csapata pedig két forduló után hibátlanul vezeti az L-csoportot.

Szabics Imréék (jobbra) javítottak 
az első körbeli hazai vereség után (fotó: MIT/AP)
Szabics Imréék (jobbra) javítottak az első körbeli hazai vereség után (fotó: MIT/AP)

AEK ATHÉN–STURM GRAZ

A csoport másik mérkőzésén az első fordulóban vereséget szenvedő Sturm Graz az AEK Athén otthonában lépett pályára. Az elsősorban a védekezéssel elfoglalt vendégek az első játékrészben jórészt a kontrákban bízhattak, de a támadások végjátékába mindig hiba csúszott.

Fordulás után Joachim Standfest hibája után gólt kaptak a graziak, José Carlos próbálkozása után ráadásul a labda a védőről került a hálóba, így öngólként könyvelték el a találatot. 1–0

Nem sokkal később a bíró kiállította Traianosz Dellaszt, így a Sturm emberelőnybe került, az osztrák csapat át is vette a kezdeményezést, de sokáig nem igazán volt átütőerő a támadásaiban – a hajrában azonban minden megváltozott.

A 87. percben Standfest kijavította hibáját, és remekül készítette elő a labdát Thomas Burgstallernek, aki 10 méterről a kapuba lőtt: 1–1! És ezzel még nem volt vége: a 92. percben a támadóharmadban szerzett labdát a Sturm, Szabics Imre egy csel után Mario Haast hozta játékba, a veterán játékos pedig szépen kilőtte a bal alsót. A Sturm Graz tehát nagy küzdelemben 2–1-re nyert, s megszerezte a három pontot az AEK ellen. Szabics Imre kezdőként végigjátszotta az összecsapást.

J-CSOPORT. A Schalke – immár újra Huub Stevensszel a kispadon – Christian Fuchs duplájával szerezte meg a három pontot a Maccabi Haifa ellen, és a csoport élére állt, miután az AEK Larnaca és a Steaua Bucuresti nem bírt egymással Cipruson (1–1).

K-CSOPORT. A Wisla Kraków ugyan hamar vezetést szerzett Enschedében, de a Twente még az első játékrészben fordított Luuk de Jong és Marc Janko révén, ráadásul az osztrák csatár a folytatásban második gólját is megszerezte, Theo Janssen pedig fölényessé tette a hollandok győzelmét. A Fulham – a találkozóra nem nevezett Somogyi Csaba nélkül – fontos három ponthoz jutott Odensében, amit elsősorban Andy Johnson két góljának köszönhet.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
J-CSOPORT
SCHALKE 04 (német)–MACCABI HAIFA (izraeli) 3–1
Gelsenkirchen, Veltins Arena. V: De Sousa (portugál)
G: Fuchs (8., 61.), Jurado (82.), ill. Vered (35.)
AEK LARNACA (ciprusi)–STEAUA BUCURESTI (román) 1–1
Nicosia, GSP Stadion. V: Courtney (északír)
G: Mrdakovics (59.), ill. Costea (65.)
Kiállítva: Brandán (Steaua, 82.)
K-CSOPORT
TWENTE (holland)–WISLA KRAKÓW (lengyel) 4–1
Enschede, De Grolsch Veste Stadion. V: Gomes (portugál)
G: L. de Jong (32.), Janko (45+1., 57.), Janssen (80.), ill. Biton (9.)
ODENSE (dán)–FULHAM (angol) 0–2
Odense, TRE-FOR Park. V: Lajuskin (orosz)
G: A. Johnson (36., 88.)
Kiállítva: K. Traoré (Odense, 91.)
L-CSOPORT
AEK ATHÉN (görög)–STURM GRAZ (osztrák) 1–2
Athén, Olimpiai Stadion. V: Probert (angol)
G: Standfest (50. - öngól), ill. Burgstaller (87.), Haas (92.)
Kiállítva: Dellasz (AEK Athén, 53.)
LOKOMOTIV MOSZKVA (orosz)–ANDERLECHT (belga)0–2
Moszkva, Lokomotiv Stadion. V: Jug (szlovén)
G: M. Suárez (11.), Mbokani (71.)

 

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Schalke21103–1+24
2. Maccabi Haifa21012–3–13
3. Steaua20201–10 2
4. AEK Larnaca20111–2–11
A K-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Twente21105–2+34
2. Fulham21103–1+24
3. Odense21013–30 3
4. Wisla Kraków20022–7–50
AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anderlecht226–1+56
2. Sturm Graz2113–30
3
3. Lokomotiv Moszkva2112–3–13
4. AEK Athén222–6–40


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik