Spanyol légiósok tréfálták meg az Atléticót

Vágólapra másolva!
2010.09.16. 20:58
null
Tiagóék (balra) nem bírtak a bátran játszó Arisszal (Fotó: Action Images)
Címkék
A címvédő Atlético Madrid vereséggel kezdte az Európa-liga 2010–2011-es idényét: 1–0-ra kikapott az Arisz Szaloniki vendégeként a B-csoport első fordulójában. A spanyol légiósai vezette görög csapat Javito találtával nyert. A Bayer Leverkusen nem kegyelmezett a Rosenborgnak hazai pályán: Patrick Helmes mesterhármasának is köszönhetően 4–0-ra győzött.

 

ARISZ SZALONIKI (görög)–ATLÉTICO MADRID (spanyol)

A címvédő és európai Szuperkupa-győztes Atlético Madrid Szalonikiben kezdte meg szereplését az Európa-ligában a B-csoport első fordulójában.

A spanyol bajnokságban kiválóan rajtoló (a Gijónt 4–0-ra, a Bilbaót 2–1-re verték meg) madridiak nem kezdték jól a találkozót Görögországban, és a spanyol Javito már a 3. percben veszélyesen lőtt kapura honfitársai ellen.

A 18. percben ismét a görögök kerültek helyzetbe: Konsztantinosz Mendrinosz beadása után Nikosz Lazaridisz fejelt nem sokkal a fiatal tehetség, David de Gea kapuja fölé.

Az első félidőben végül nem született gól, de az Arisz sokkal veszélyesebben játszott, mint az erőtlenül futballozó Atlético Madrid. A szünet után viszont már nem úszta meg a spanyol együttes.

Az 59. percben Javito szomorította el honfitársait, miután Carlos Ruiztól elé került a labda, amelyet mellel átvett, majd még mielőtt leesett volna, a kapu bal alsó sarkába bombázott. 1–0

A 70. percben nem sokon múlt, hogy ne két góllal vezessen a hazai együttes a címvédő ellen: De Gea hibája után a szintén spanyol Koke a jobb oldalról a kapufát találta el, a kipattanóból pedig Ruiz találhatott volna be, de a labda a földön fekvő Juan Valera testéről pattant a kapu mellé.

A 80. percben aztán egy hajszálnyira volt az egyenlítéstől az Atlético: Diego Forlán beadta a labdát a bal oldalról, és a tiszta helyzetben lévő csereként beálló Diego Costa a léc fölé fejelt.

Néhány pillanattal később ismét Koke került nagy helyzetbe: a tizenhatos jobb oldalán kapott labdát, és azonnal lőtt, de De Gea bravúrosan védte a léc alá tartó lövést.

Az Atlético az utolsó percekben még próbálta menteni a menthetőt, de nem sikerült betalálnia, így vereséggel kezdett az Európa-ligában.

BAYER LEVERKUSEN (német)–ROSENBORG (norvég)

A csoport másik meccsén a Leverkusen a BayArenában fogadta a norvég Rosenborgot, és a sérült Michael Ballack nélkül felálló német együttes rendkívül gyorsan megszerezte a vezetést.

Patrick Helmesnek nem volt nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett pöccintenie a labdát, miután nagyszerű labdát kapott a tizenhatoson belülre törő Sami Hyypiätől. 1–0

Sokáig úgy tűnt, hogy a szünetig megússza egy kapott góllal a Rosenborg, de Stefan Reinartz a 38. percben kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A középpályás a második hullámban érkezett fel egy veszélyes Leverkusen-támadáshoz, és a védőről kipattanó labdát nagyszerűen lőtte a kapu bal felső sarkába a tizenhatos előteréből. 2–0

Az 58. percben aztán már ismét a német együttes volt eredményes, miután Helmes második találatát is megszerezte. A csatár Eren Derdiyoktól kapott nagyszerű indítást, majd a tizenhatos jobb oldaláról a kapuba lőtt a rosszul helyezkedő kapus mellett. 3–0

Nem telt bele több mint négy perc, és a hétvégén a Hannover ellen is fontos gólt szerző Helmes már mesterhármasnál járt, miután Daniel Schwaab beadásából a kapu bal oldalába bólintott. 4–0

A Leverkusen kiütéses sikerrel kezdte a kupasorozatot.

 EURÓPA-LIGA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Arisz (görög)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0
G: Javito (59.)
Leverkusen (német)–Rosenborg (norvég) 4–0
G: Helmes (4., 58., 61.), Reinartz (38.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik