Sousa: Ellenfeleink egyre jobban tisztelnek bennünket

Vágólapra másolva!
2012.08.29. 21:46
null
Sousa szerint csütörtökön hatalmas eredményt érhetnek el (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Hatalmas lehetőség előtt áll a Videoton labdarúgócsapata. A székesfehérvári klub holnap hazai pályán fogadja a török Trabzonsport, s ha nyer (gól nélküli döntetlen, majd hosszabbítás után tizenegyesekkel is meglehet a csoportkör), bejut az Európa-liga főtáblájára. Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint meghatározó mérkőzés lesz a holnapi, míg a törököket irányító Senol Günes arról beszélt, hogy 50-50 százalék esélye van a két csapatnak a továbbjutásra.

„Elérkeztünk ahhoz az állomáshoz, amelyért egy éve folyamatosan dolgozunk. Az Európa-ligában már eddig is jelentős sikereken vagyunk túl, bizonyítottuk, hogy nemzetközi szinten, jó csapatok ellen is képesek vagyunk jó eredményre, amiket annak ellenére értünk el, hogy a sorsolások alkalmával nagyon nehéz ellenfelekkel párosítottak össze bennünket" – idézi a vidi.hu Paulo Sousát, a Videoton vezetőedzőjét.

A szakember a holnapi, El-találkozó előtti sajtótájékoztatón beszélt, s elmondta, hogy a klub szempontjából mennyire meghatározó lesz a mérkőzés.

„Ez pedig mára azt eredményezte, hogy ellenfeleink egyre jobban tisztelnek bennünket, és nemcsak azok, akikkel játszottunk, hanem azok is, akikkel csak fogunk vagy akiknek a látómezejébe került a Videoton. Tudjuk, hogy csütörtök este hatalmas eredményt érhetünk el, ha bejutunk az El csoportkörébe, tehát meghatározó mérkőzés lesz a holnapi, ami további elismeréseket hozhat a klub számára."

Természetesen a Trabzonspor vezetőedzője nem volt elégedett azzal, hogy az első meccsen csapata mindössze 0–0-s döntetlent játszott. Ráadásul úgy, hogy igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a törökök. A nagyobb lehetőségei a Vidinek voltak, még akkor is, ha a Trabzon többet birtokolta a labdát.

„A múlt héten hiába irányítottuk mi a játékot, nem sikerült gólt szereznünk, ezért jelenleg ötven-ötven százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra" – kezdte Senol Günes.

„Tudjuk, a Videoton sohasem adja fel, csütörtökön is a végsőkig fog harcolni, ezért remélhetőleg egy nagyon izgalmas és jó meccset játszunk majd. Úgy gondolom, hogy megvannak a megoldásaink és a képességeink arra, hogy a holnap esti mérkőzést megnyerjük. Egy korai gól nagy előnyt jelentene, hiszen akkor hátul, a támadások miatt, nem kellene szabad területeket hagynunk, de a játékosaimnak azt mondtam, ne kapkodjanak, nyugodtan játszanak. Arra is fel vagyunk készülve, hogy telt ház lesz, így a Videoton szurkolói rengeteg plusz erőt adnak majd csapatuknak" – tette hozzá.

A holnap 20.30-kor kezdődő találkozót honlapunk szöveges formában élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik