El: előny a Sevillánál a spanyol klubok csatájában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 21:00
null
Stéphane Mbia (balra) a Sevilla első gólját szerzi (Fotó: Action Images)
A Sevilla csütörtök este hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Valenciát a két spanyol labdarúgócsapat csatájában, az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sevilla (spanyol)–Valencia (spanyol) 2–0 (Mbia 33., Bacca 36.)
A visszavágót május 1-jén rendezik.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

1. FÉLIDŐ

Azt fejtegette a spanyol „házielődöntő" előtt a hazaiak gólzsákja, Carlos Bacca, hogy a két csapat találkozója a spanyol futball erejét mutatja, nekik, játékosoknak pedig az a dolguk, hogy kiélvezzék a mérkőzés minden pillanatát – nos, a kolumbiai támadó már az első percben egy gólörömmel „élvezkedhetett" volna, ám elpepecselte helyzetét.

Nagy iramban, lüktető játékkal és közepesen veszélyes középtávoli lövésekkel megspékelve zajlott ezt követően a mérkőzés, majd az első félóra után gyorsan kétgólos előnybe kerültek a hazaiak: előbb Stéphane Mbia koronázott meg egy borzalmas labdalevételt egy szemfüles sarkazással (1–0, egyébként lesről esett a találat), majd Carlos Bacca használta ki a sérülések miatt erősen tartalékos vendégvédelem újabb csődjét (2–0). Teljesen szétesett ekkorra a Valencia, ha beakad Federico Fazio két veszélyes fejese, hamar eldőlt volna a párharc.

2. FÉLIDŐ

Kitámadt a szünet után a Valencia, így kedvére kontrázhatott a Sevilla, ám Bacca kihagyta a kihagyhatatlant is. A Valencia mestere, Juan Antonio Pizzi nem próbálta meg kihúzni újabb kapott gól nélkül a mérkőzést, hiszen Pablo Piatti és Jonas személyében egy szélsőt és egy középcsatárt is pályára küldött a Paco Alcácer, Eduardo Vargas kettős mellé, miközben védelme is összeállt a végére.

Ám a vendégek előtt hiába adódott két óriási lehetőség is, gólt nem tudtak szerezni: Jonas közelről a kapusba bombázott, Vargas fejese pedig a lécen csattant. A mérkőzés végi csattanót a csereként beállt hazai szűrő, Vicente Iborra szállíthatta volna, de az ötösről a kapu fölé lőtt – kétgólos előnyt szerzett végül az andalúziai csapat az elpuskázott lehetőségek mérkőzésén.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Sevilla vs Valencia 2 -0 Highlights Europa... by elencrrist05

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik