Pénzbüntetést kapott a DVSC, indulhat a csoportkörben

Vágólapra másolva!
2010.08.31. 11:45
null
Örülhetnek a debreceniek (Fotó: Czerkl Gábor)<br />
A DVSC a hivatalos honlapj&aacute;n bejelentette: p&eacute;nzb&uuml;ntet&eacute;st kaptak az UEFA-t&oacute;l, ami&eacute;rt M&aacute;t&eacute; P&eacute;ter jogosulatlanul szerepelt a Liteksz elleni El-selejtező visszav&aacute;g&oacute;j&aacute;n, teh&aacute;t a bolg&aacute;r csapat &oacute;v&aacute;s&aacute;t elutas&iacute;totta az eur&oacute;pai sz&ouml;vets&eacute;g.

 

„Az Európai Labdarúgó-szövetség a mai napon meghozta döntését a Máté-üggyel kapcsolatban: a Liteksz Lovecs óvását elutasították, míg klubunknak adminisztrációs hiányosságok miatt 15 ezer eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába" – adta hírül  a DVSC hivatalos honlapja.

Mint ismert, a pályán elért eredmény alapján a Liteksz Lovecs ellen kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel jutott tovább a DVSC, így az Európa-liga főtáblájára került, ám a bolgárok elleni visszavágón Máté Péter úgy lépett pályára a 90. percben, hogy a neve a 25-ös El-nevezési listán nem szerepelt (csak a korábbi BL-listán).

Az UEFA vizsgálatot indított az ügyben, és a bolgár csapat is óvott, de ezt a szövetség elutasította. A Liteksznek három napja van a fellebbezésre.

A DVSC-TEVA tehát készülhet az Európa-liga csoportkörére! Az első mérkőzésre szeptember 16-án, 21.05 órakor kerül sor a Puskás-stadionban, az ellenfél pedig az ukrán Metaliszt Harkiv lesz.

EURÓPA-LIGA
I-CSOPORT, MENETREND
1. forduló Debreceni VSC–Metaliszt Harkiv szeptember 16., 21.05
2. forduló Sampdoria–Debreceni VSC szeptember 30., 19.00
3. forduló Debreceni VSC–PSV október 21., 19.00
4. forduló PSV–Debreceni VSC november 4., 21.05
5. forduló Metaliszt Harkiv–Debreceni VSC december 1., 19.00
6. forduló Debreceni VSC–Sampdoria december 16., 21.05
 A klub tájékoztatása szerint a DVSC a hazai meccseit Budapesten, a Puskás-stadionban játssza!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik