Kikapott Mariborban, és kiesett a Videoton

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 20:15
null
KATTINTSON A KÉPRE!
Kétgólos vereséget szenvedett a Videoton az NK Maribor otthonában az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján. A magyar bajnoki ezüstérmes a 2–0-ra elveszített találkozót követően 1–3-as összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!

Az első öt percben ismerkedtek egymással a csapatok, aztán a magyar csapat kezdeményezett többet a pályán. A Vidi helyzetet is kialakított: a 6. percben a jobb oldalról Gosztonyi András fejelhetett – nem sokkal a kapu jobb oldala mellé. Sajnos azonban később kiderült, ez az egyetlen rövid szakasz volt a mérkőzésen, amikor a Vidi jobban játszott riválisánál.

Mezeyék számára véget ért a nemzetközi kaland
Mezeyék számára véget ért a nemzetközi kaland

Nem örülhettünk túl sokáig, a 10. perchez érve már a hazaiak játszottak veszélyesebben. Sőt! A Maribor már nagyon korán majdnem megszerezte a vezetést: Dejan Mezga végezhetett el 25 méterről szabadrúgást, de szerencsére „csak" a jobb oldali kapufa és a léc találkozását találta telibe.

A kezdeti egy-két lehetőség után mindkét oldalon stabilizálták hátsó alakzatukat a csapatok.

A 27. percben egy szerencsétlen belépő után lesérülő Polonkai Attilát le kellett cserélnie Mezey Györgynek, a középpályás helyére Bojan Djordjic állt be.

Az első félidőt nem sikerült kapott gól nélkül lehozni.

A 39. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Maribor: Josip Ilicic lekészítette a labdát a két védő közé beinduló Dalibor Volasnak, aki 14 méterről, középről egyből a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0

A Vidi-védelem többször is kihagyott – itt éppen az első gólnál (Fotók: Németh Ferenc)
A Vidi-védelem többször is kihagyott – itt éppen az első gólnál (Fotók: Németh Ferenc)

Az első félidő végén mindkét csapat (közép)távoli lövéssel szerezhetett volna gólt. Mezga 18 méterről  fölé lőtt, majd nem sokkal később a másik oldalon Gosztonyi egy védő szorításában mellre vette a labdát, de remek lökete egy méterrel elkerülte a kaput.

Az első félidő után nem került reménytelen helyzetben a Videoton, azt ugyanis már a mérkőzés előtt tudhattuk, hogy egy gólt mindenképpen szerezniük kell a fehérváriaknak – ez természetesen nem változott akkor sem, amikor a Maribor megszerezte a vezetést.

Hazai rohamokkal kezdődött a második játékrész, a lehetőségek ellenére azonban nem nőtt a Vidi hátránya. (Ekkor még...) Az 51. percben Volas 19 méterről lőtt kapura, de Mladen Bozsovics hatalmas bravúrral mentett a kapu jobb oldala elől, majd nem sokkal később Ales Mertelj közeli lövése szállt jócskán a kapu fölé.

Sajnos a második félidő elején sokkal jobban játszott a hazai csapat, ebben az időszakban sokkal közelebb állt az újabb gólhoz, mint a magyar bajnoki ezüstérmes az első találatához.

Mégis akadt egy lehetősége a Videotonnak a 62. percben: Gosztonyi betört a jobb oldalról, lövését blokkolták, de a labda Djordjic elé került, aki 23 méterről lőtt, Marko Pridigar azonban bravúrral hárított.

Az utolsó negyedórában a vendégcsapatnak nagy hajrára lett volna szüksége, hogy ne ez legyen az utolsó bő 15 perce az európai kupaporondon ebben az évadban. De az lett...

Megérdemelten talált be ismét a Maribor, még ha nem is felépített támadás végén. A 80. percben egy jobb oldali szögletet követően Marcos Tavares kapura csúsztatott, Bozsovics elsőre védte a próbálkozást, mint ahogy megtette ezt lábbal (és hatalmas bravúrral) Volas ismétlésénél is. Az első gól szerzője elé azonban ismét visszapattant a labda, s a második próbálkozásra már nem hibázott a hazai csatár. 2–0

Az újabb találat végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését, az ugyanis borítékolható volt, hogy ezen a meccsen nem tud két gólt szerezni Mezey György csapata. Végül egyet sem szerzett – a Maribor megérdemelten jutott tovább.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 

 

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!


KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik