nemzetisport.hu 2017.11.10 18:04 Frissítve: 2017.11.10 18:37

Marseille: szerződést bontottak Patrice Evrával – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Patrice Evra 2018 júniusáig szóló eltiltást kapott az európai kupamérkőzésekről, mivel a Vitória Guimaraes elleni Európa-liga-meccs előtt fejbe rúgta csapata, a francia Olympique Marseille egyik szurkolóját. A bejelentés után az OM szinte azonnal, közleményben számolt be róla, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a védővel.

 

Mint ismert, az Európa-liga történetében először fordult elő, hogy egy futballistát még a kezdőrúgás előtt kiállítottak: Patrice Evra egy héttel ezelőtt, a Vitória Guimaraes elleni idegenbeli találkozó előtt fejbe rúgott egy Marseille-szurkolót az alapvonal és a lelátó között.

Íme, az ominózus eset!

Az esetet követően nem sokkal a Marseille azonnali hatállyal felfüggesztette a labdarúgót, majd miután a mai napon hivatalossá vált, hogy 2018 júniusáig európai kupamérkőzésen nem léphet pályára az UEFA eltiltása miatt, közös megegyezéssel a szerződését is megszüntették.

Az eltiltás mellett Evra 10 ezer eurós bírságot is fizetnie köteles az UEFA-nak.

„Szomorú ez a nap. Először is Patrice Evrának, aki megértette, tettének az a következménye, hogy a továbbiakban nem szolgálhatja az Olympique Marseille-t. A Marseille-szurkolóknak is, akiket egy kisebbség felelőtlen viselkedése miatt megbélyegeznek. Továbbá a klubnak, amelynek megfertőzték a hírnevét. Az incidens ellenére a korábbiaknál is eltökéltebbek vagyunk, hogy a pályán és azon kívül egyaránt megmutassuk, a legmagasabb egyéni és kollektív elvárások vezérelnek minket” – idézi a klubhonlap a Marseille elnökét, Jacques-Henri Eyraud-t. 
 

2019.09.20 23:30:01

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mégis, lehetett volna szebb is talán.

2019.09.19 12:56:42

Európa-liga H. D.

Solskjaer több saját nevelésű játékosnak is lehetőséget adott, az MU egy góllal nyert.

2019.09.19 20:31:47

Európa-liga Borbola Bence (Barcelona, összefoglaló), Szabó Miklós (Barcelona, fotó), Bacskai János (percről percre)

1–1 az Espanyol ellen: magyar csapat először játszott döntetlent Barcelonában európai kupameccsen.

2019.09.19 12:46:50

Európa-liga H. D.

A németeknek a győzelemre is megvolt az esélyük, ám Unai Emery csapata végül kiütötte őket.