Lesgól után egy szép, nyert a címvédő Atlético

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 21:15
null
Simao (balra) és a trondheimi Vadim Demidov küzd a labdáért (Fotó: Action Images)
A címvédő Atlético Madrid idegenben 2–1-re legyőzte a Rosenborgot a labdarúgó Európa-liga B-csoportjának csütörtöki játéknapján. Ugyanebben a kvartettben a Leverkusen az utolsó pillanatokban szerzett góllal 1–0-ra legyűrte az Arisz Szalonikit.

ROSENBORG–ATLÉTICO MADRID 1–2

Az Atlético gyorsan megszerezte a vezetést – kis szépséghiba, hogy lesről. A 3. percben Raúl Garcia jobbról ívelt át a túloldalra, Simao egy csel után középre játszott, ahol ketten is lesen várták a labdát – Agüero kotorta be közvetlen közelről üres kapuba. 0–1

Néhány perccel később Simao akadályozta meg Pricát, hogy az egyenlítés közelébe kerüljön. Az első húsz perc végén felpörögtek az események, előbb Iversen packázta el helyzetét, majd Tiago, végül a 21. percben Diego Costa – utóbbi előtt üresen tátongott a kapu, de egy norvég védőnek sikerült közbelépnie. Nem sokkal a szünet előtt Prica a labdalevételtől a helyzetbe kerülésig mindent a nagykönyvbe illően csinált, azonban a lövése nyomán a felhők felé tartott a labda.

A második félidő első helyzete is Prica előtt adódott, fejese célt tévesztett. Az 52. percben Henriksen már jobban célzott, labdája De Gea lába alatt besurrant a vendégek kapujába. 1–1

Fölénybe kerültek a trondheimiek, két nagy lehetőséget is elrontottak a következő percekben, a másodiknál (63. perc) Iversen egyedül állt szemben De Geával. A spanyolok kiegyenlítettebbé tették a játékot – a 61. perctől már Forlán is a pályán volt –, a 68. percben Diego Costa lőtt mellé jó helyzetből.

A 83. percben újra vezettek a spanyolok. Tiago több védőn átjátszotta magát, majd remek alakítását pontos távoli lövéssel koronázta meg. A madridi 3–0 után az Atlético újra legyőzte norvég ellenfelét. 1–2

LEVERKUSEN–ARISZ SZALONIKI 1–0

A csoport másik mérkőzésének vendégcsapata, az Arisz alaposan megszervezte a védekezését, aminek eredménye sok-sok gyors labdavesztés lett a leverkuseniek oldalán. A hazaiak egyetlenegyszer kerültek közel a gólszerzéshez, amikor Vidal 25 méterről rászúrta a röviden kifejelt labdát – csörrent a keresztléc. A görögök óvatosan, alaposan építkeztek, a Bayer védői nem lehettek nyugodtak.

A második félidő Javito révén elpuskázott Arisz-helyzettel kezdődött, és a következő lehetőség is Adler kapuja előtt adódott – a csereként beálló Cesnauskis hibázott. Jupp Heynckes, a hazaiak edzője már a 63. percben meghúzta a harmadik cseréjét, de ezzel sem tudott lendíteni csapata játékán. A 74. percben megint az Arisz veszélyeztetett, Javito jó cselek után lőtt, labdája alig szállt a léc fölé.

A 85. percben Sam alig lőtt mellé, aztán a 90.-ben – amikor már-már megismétlődni látszott a két csapat szaloniki 0–0-ja – ő vált az est egyik hősévé: a másik Vidal volt, aki a nagy kavarodásban valahogyan a kapuba gyötörte a csapattársától kapott labdát. 1–0

A győzelemmel a Leverkusen megtartotta az első helyet a csoportban, de az állás kellően bonyolult ahhoz, hogy még az utolsó helyezett Rosenborg is kiharcolhassa a továbbjutást.

EURÓPA-LIGA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Rosenborg (norvég)–Atlético Madrid (spanyol) 1–2
G: Henriksen (52.), ill. Agüero (4.), Tiago (83.)
Bayer Leverkusen (német)–Arisz Szaloniki (görög) 1–0
G: Vidal (90.)
AZ ÁLLÁS 
1. Bayer Leverkusen 4 2 2 0 6–1 +5  8
2. Atlético Madrid 4 2 1 1 6–3 +3  7
3. Arisz 4 1 1 2 2–3 –1  4
4. Rosenborg 4 1 0 3 3–10 –7  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik