Juhászék ismét legyőzték Szabicsékat, és továbbjutottak

Vágólapra másolva!
2011.11.03. 21:03
null
A sötétben futballozó Anderlecht már továbbjutóként meccsel az AEK-kel (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
A Juhász Rolandot az egész meccsen foglalkoztató Anderlecht hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Sturm Grazot az Európa-liga L-csoportjának 4. fordulójában. A belga csapat mostani győzelmével biztosította helyét a legjobb 32 között. A Szabics Imrét kezdőként a 78. percig pályán tartó osztrákok ellenben amiatt is bosszankodhatnak, hogy a kvartett másik találkozóján a Lokomotiv Moszkva legyőzte az AEK Athént – karnyújtásnyira kerülve a másik továbbjutást érő pozíciótól.

 

Az Anderlecht igen kedvező helyzetből várta a Sturm Graz elleni hazai fellépést. A meccs előtt biztos volt, hogy ha a belgák legalább egy pontot szereznek, az utolsó két játéknap eredményétől függetlenül továbbjutnak a legjobb 32 csapat közé.

Az iksz tehát kiváló eredménynek számított volna Juhász Rolandéknak, ennek megfelelően pedig a mérkőzés elején nem is estek neki a Szabics Imrével a kezdőcsapatban felálló graziaknak. Az első negyedóra elteltével viszont már mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, aminek a félidő derekához érve meg is lett a kézzel fogható eredménye.

A 23. percben egy villámgyors hazai támadás végén Matías Suárez viharzott el a jobb oldalon, majd középre gurítását a remek ütemben érkező Guillaume Gillet előbb átvette, aztán szépen (és eredményesen...) megrúgta a hosszú alsót. Érdekesség, hogy Gillet a két csapat grazi mérkőzésén is betalált. 1–0

A kapott gól után megpróbálta felpörgetni a játékát a Sturm, egyenlítenie azonban nem sikerült. A legközelebb Szabics került a gólszerzéshez: két védő között szépen levette a labdát a 40. percben, nehéz helyzetben emelni próbált, de a labda a kapu tetején landolt.

A második félidő elején kemény harc folyt a pályán, különösebb lehetőség nélkül. Aztán az 59. percben nagyon nehéz helyzetbe került a Sturm, miután Ferdinand Feldhofer a második sárga lapja miatt idő előtt mehetett zuhanyozni.

Érdekesség, hogy a mostani mérkőzés forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a két héttel ezelőtti „odavágóhoz". Akkor is Gillet szerezte meg a vezetést az Anderlechtnek, majd egy osztrák kiállítás következett. Végül egy Matias Suárez-találat döntötte el a három pont sorsát.

A mai mérkőzésen a 73. percben vált biztossá a győztes kiléte: ekkor remek beívelést követően, egy nagyon okos fejes után a hosszú sarokban landolt a labda. A gólszerző Suárez volt... 2–0

A 3–0-s végeredményt Tom Sutter állította be, aki ziccerben nem hibázott a 82. percben. A hazaiak harmadik góljánál a 78. percben lecserélt Szabics már nem volt a pályán, míg az Anderlechtben Juhász végigjátszotta a mérkőzést.

Az osztrákok ráadásul duplán szomorkodhatnak a mai mérkőzés után, a csoport másik összecsapásán ugyanis a Lokomotiv Moszkva legyőzte az AEK Athént, így az oroszoknak mindössze egy pontra van szükségük ahhoz, hogy biztosan elfoglalják a másik továbbjutást érő helyet az L-csoportban.

EURÓPA-LIGA
L-CSOPORT, 4. FORDULÓ
AEK (görög)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 1–3
Athén, OACA Spiros Louis Stadion. V: Collum (skót)
Gólszerző: Leonardo (60. – 11-esből), ill. Glusakov (50.), Maicon (72.), Ignatyev (80.)
Anderlecht (belga)–Sturm Graz (osztrák) 3–0
Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion. V: Masiah (izraeli)
Gólszerző: Gillet (23.), M. Suárez (74.), De Sutter (81.)
Kiállítva: Feldhofer (Sturm, 59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik