Herczeg András célja a pontszerzés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.15. 17:52
null
Herczeg a pontszerzés reményében küldi pályára csapatát (Fotó: Szabó Miklós)
A Sampdoria elleni pontszerzéssel búcsúzna a labdarúgó Európa-liga mostani kiírásától Herczeg András, az olasz együttest csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban vendégül látó Debreceni VSC klubmenedzsere.

A szakember a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, több olyan mérkőzést játszottak az ősz folyamán, amelyen közel álltak a pontszerzéshez, így Genovában, a két csapat első összecsapásán is.

„Legutóbb, az ukrán Metaliszt Harkiv pályáján is kevésen múlt, hogy megszerezzük első pontunkat, így egyértelmű, hogy szoros meccsen, jó teljesítmény nyújtva szeretnénk zárni az idei nemzetközi kupaszereplésünket, a cél pedig a pontszerzés" – fogalmazott Herczeg.

A klubmenedzser hozzátette, a sajtóban több helyen is megjelent, hogy a Sampdoria futballistái közül néhányan nem utaznak el Budapestre, ennek azonban ő nem örülne, mert játékosai mindig büszkék arra, ha nemzetközi szinten jegyzett labdarúgókkal mérhetik össze erejüket.

Herczeg kérdésre válaszolva elmondta, csak a szerda esti edzés után dönt a kapuskérdésről, azaz arról, hogy a legutóbbi, Harkiv elleni összecsapáson nagyot hibázó Mindaugas Malinauskas helyett ezúttal Verpecz István őrizze-e a hajdúsági alakulat hálóját.

Bernáth Csaba, a DVSC védője szerint senkit sem kell felpörgetni a mérkőzés előtt, annak ellenére sem, hogy a magyar bajnokságban szünet van, így a futballisták nincsenek folyamatosan játékban.

„Kétségtelen, hogy kevésbé sűrű a programunk a bajnoki szünet miatt, de folyamatosan edzésben voltunk az elmúlt időszakban, felkészülési találkozón is részt vettünk, és a motivációval sincs gond – fogalmazott a 31 éves játékos. – Legutóbb Ukrajnában felszabadultan futballoztunk, most is erre készülünk, s remélem, ez jó játékkal és pontszerzéssel párosul."

A mérkőzés csütörtökön 21:05 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A csoportmérkőzéseket lezáró Debrecen–Sampdoria találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti csütörtökön 21.05 től!

A SAMPDORIA EDZŐJE ELÉGEDETT LENNE A DÖNTETLENNEL

Nemzetközi rangú összecsapásra számít és akár a döntetlennel is elégedett lenne Domenico Di Carlo, a csütörtök este Budapesten, a Debrecen elleni Európa-liga-mérkőzésen pályára lépő olasz Sampdoria labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

A szakember a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, több fiatal játékosnak is szeretne lehetőséget adni a találkozón, s bár igazi csatár nem utazott el a gárdával, olyan futballistákat küld a pályára, akik támadószellemben tudnak játszani.

 

„Célunk, hogy kipróbáljunk néhány labdarúgót, akik számára ez egy nagy lehetőség, mivel nemzetközi kupameccsen mutathatják meg képességeiket – fogalmazott Di Carlo. – Az EL-ben minden mérkőzés nehéz, a csütörtöki is az lesz, függetlenül attól, hogy már mindkét csapat kiesett. Mi a lehető legkomolyabban vesszük az összecsapást, s biztos vagyok benne, hogy a Debrecen hasonlóan gondolkodik."

 

Az edző kitért a vasárnapi, Genoa elleni olasz bajnoki rangadóra is, amely szerinte a Sampdoria számára a szezon legfontosabb mérkőzése lesz, s elmondta, igyekeznek a DVSC és a városi rivális elleni találkozót is a lehető legjobb eredménnyel zárni.

 

Az olasz együttes magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir elmondta, jó érzés számára, hogy ismét a Puskás Stadionban léphet pályára, s mindenképp a maximumot szeretné kihozni magából a mérkőzésen.

 

„Egyáltalán nem vesszük félvállról a Debrecen elleni meccset, de az biztos, hogy csütörtök estétől már száz százalékig a vasárnapi összecsapásra készülünk" – fogalmazott Koman, aki hozzátette, lehetséges, hogy a DVSC ellen csatárként lép pályára.

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. PSV 5 4 1 10–  3   +7  13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1   9–  4   +5  10
3. Sampdoria 5 1 2 2   4–  5   –1  5
4. Debreceni VSC
5 5   2–13 –11  0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik