Hajnal gólpasszt adott, Dzsudzsákék kiestek

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 20:09
null
Hajnal gólpasszal járult hozzá a továbbjutáshoz (Fotó: Imago)
Címkék
A Hajnal Tamással felálló német VfB Stuttgart 1–1-et játszott a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkvával idegenben az Európa-liga playoffkörének visszavágóján, ezzel 3–1-es összesítéssel jutott tovább, és várhatja a csoportkör pénteki sorsolását. A németek góljánál Hajnal Tamás adta a gólpasszt, ő végigjátszotta a találkozót, míg Dzsudzsákot a 68. percben lecserélték.

A hétvégén az orosz bajnokságban (már Dan Petrescu irányításával) első győzelmét megszerző Dinamóra nem várt könnyű feladat az Európa-ligában, miután az első meccsen 2–0-ra kikapott Stuttgartban.

A hazaiak próbáltak a meccs elejétől támadni, de a németek sem ültek rá az előnyükre. A Dinamóban az utóbbi meccseken egyre inkább formába lendülő Dzsudzsák Balázs, a Stuttgartban Hajnal Tamás került be a kezdőbe. A 10. percben Dzsudzsák – aki ismét a jobb oldalon kapott szerepet – távolról próbálkozott, kísérlete nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

A VfB első nagyobb helyzetére a 23. percig kellett várni, ekkor Okazaki elé került a labda, de lövését védte Anton Sunyin. Pár perccel később a japán játékos passzából Martin Harnik találta el a kapufát, nem túlzás, hogy a németek idegenben is közelebb álltak a gólszerzéshez.

A gól nélküli első játékrészt követően 11 másodperc kellett a Dinamónak a helyzetig, ekkor Noboa emelt a felső lécre a tizenhatos vonaláról. A 64. percben aztán megszerezte a vezetést a Stuttgart, Hajnal indította a félpályáról az első meccsen duplázó Ibisevicet, a bosnyák támadó pedig élt a lehetőséggel.

A Dinamóban nem sokkal később lecserélték Dzsudzsákot, a helyére beállt Pavel Nehajcsik pedig főszerepet játszott a hazaiak egyenlítő találatában. A 78. percben a cserejátékos középre adásából talált be Alekszandr Kokorin.

A hátra levő időben újabb gól már nem esett, a VfB Stuttgart 3–1-es összesítéssel jutott be a csoportkörbe.

HAJNAL GÓLPASSZA

EURÓPA-LIGA
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ
Dinamo Moszkva (orosz)–VfB Stuttgart (német) 1–1 (Kokorin 78., ill. Ibisevic 64.)
Tj.: a Stuttgart, 3–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik