Felforgatott védelemmel Komanék ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.30. 11:38
null
Mijadinoszki (középen) új társakkal próbálja megállítani a Samp-rohamokat (Fotó: Balázs Bence)
Címkék
Megérkezett Genovába a Debrecen. Csütörtök este újabb nagy erőpróba vár a DVSC-re – az előjelek azonban baljósak: Máté Péter megbetegedett, Komlósi Ádám pedig megsérült. A Sampdoria magyar légiósa, Koman Vladimir elmondása szerint kiemelt fontosságú mérkőzésként kezelik a Debrecen ellenit.

A Debrecen főhadiszállását jelentő ötcsillagos Bentley Hotel felé sétálva a helyiektől megtudtuk, hogy a csütörtök esti találkozón szinte biztos a telt ház. Noha a csapat nem szárnyal a bajnokságban, az Európa-liga óriási kiugrási lehetőség a Sampdoriának. Ehhez pedig elengedhetetlen a Debrecen legyőzése.

DZSUDZSÁK: NEM LESZ SÉTAGALOPP A METALISZT HARKIV 
A csoport másik találkozóján Dzsudzsák Balázs együttese, a PSV az első fordulóban a DVSC-t kiütő Metaliszt Harkiv otthonában lép pályára.
„Nem lesz sétagalopp, a debreceniek, illetve a szakmai stábunk egybehangzó véleménye alapján kiváló csapat vendégei leszünk. A mi braziljaink ismerik az ő braziljaikat, és már mondták: noha nem világklasszisok, nem rosszak, sőt – nyilatkozta Dzsudzsák a Nemzeti Sport Online-nak, aki nem gondolja, hogy erősebbek lennének az ukránok a PSV-nél – Nem hiszem. Úgy gondolom, ezt a csoportot a PSV-nek kell megnyernie, a második helyért meg csatázzon a Sampdoria és a Debrecen.”
Az ukránok vezetőedzője, Miron Markevics sem számít könnyű összecsapásra.
„Véleményem szerint jelenleg a PSV a legerősebb csapat Hollandiában, pedig nemcsak az ő meccseiket láttam, hanem az Ajaxét és a Twentéét is.”

Olasz szempontból az előjelek nem is rosszak: noha a magyar csapatot szállító magángép rendben szállt fel Debrecenben, és ugyanilyen simán landolt Genovában, a szakmai stáb mégis „ette a kefét” – a szerda reggeli induláskor ugyanis kiderült, Máté Péter betegség, Komlósi Ádám pedig sérülés miatt nem utazhat.

Előbbi gyomorproblémákkal küzd, utóbbi pedig az utolsó otthoni tréninget követően a combközelítő izmában érzett fájdalmat. Herczeg András csütörtök este ezért korábban még sosem látott összeállításban kénytelen pályára küldeni a védelmet: a jobb oldalon Nagy Zoltán, a balon Laczkó Zsolt védekezik, míg a két belső hátvéd Dajan Simac és Mirszad Mijadinoszki lesz.

Az uzsonna után és az este hét órára kiírt tréning előtt Herczeg András fejtágítót tartott a játékosoknak: levetítette nekik a Sampdoria Juventus elleni bajnokiját – volt mit nézni, az eredmény 3–3 lett.

„Ez a Cassano nem olyan ügyetlen gyerek!” – csempészett némi humort az elemzésbe Bücs Zsolt pályaedző. S hogy az olaszok mennyire imádják a labdarúgást, jól mutatja, amikor a Hotel Bentley tulajdonosai megtudták, hogy a Sampdoria ellenfele szállna meg náluk, azonnal árengedményt helyeztek kilátásba.

Az olaszok egyébként tényleg elképzelhetetlennek tartják, hogy csütörtök este ne a Samp győzzön. A Loki futballistái viszont állítják: télikabátot hoztak magukkal, nincs szükségük még egy zakóra is…

A hazaiak magyar légiósa, Koman Vladimir elmondása szerint kiemelt fontosságú mérkőzésként kezelik a Debrecen ellenit.

„A csapat a fontos meccsek előtt szállodába vonul, a találkozó előtti estét már együtt töltjük – mondta a magyar válogatottban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Koman Vladimir – Ebből is láthatja: a Debrecen elleni mérkőzés valóban kiemelt fontosságú számunkra.”

RUDOLF MEGLÁTOGATTA A LOKIT 
A DVSC-TEVA-t meglátogatta korábbi labdarúgója, Rudolf Gergely Genovában – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
Mint ismeretes, Rudolf a debreceniektől a nyáron a Genoához távozott, amely városi riválisa a Loki mai ellenfelének, a Sampdoriának.
Rudolf csatlakozott az étkező játékosokhoz, és igyekezett információkat adni a Sampdoriáról.

A fiatal játékos azért gyorsan leszögezte: arról ne is faggassuk, hogy a Loki ellen vajon a kezdőcsapatban kap-e helyet.

„Hiába kérdezi, úgysem tudok rá válaszolni. A szakmai stáb minden alkalommal közvetlenül a meccs előtt közli velünk, miként áll fel a kezdőcsapat, nem lesz ez másként ezúttal sem. Mindenesetre bízom benne, hogy lesz lehetőségem a bizonyításra.”

Érezhetően nagyobb a felhajtás Koman Vladimir körül. Gyakrabban csörög a telefonja, az itthoni újságírók mellett az olaszok is megtalálják őt – a magyarok a Sampdoriáról, az olaszok a Debrecenről kérdezgetik.

„Rengetegen hívtak az elmúlt napokban. Az itteni újságírók minél többet szerettek volna megtudni tőlem a debreceniekről. No persze túlzottan nagy segítségükre nem lehettem, mert Czvitkovics Péteren és Laczkó Zsolton kívül alig-alig ismerek személyesen valakit a Lokiból, és velük is csupán nemrégiben, a válogatottban találkoztam először.”

ERDEI BÍZIK A DEBRECENIEKBEN
 



Természetesen a Sampdoria szakmai stábja is félrehívta Koman Vladimirt a hét elején: a DVSC erősségeire és gyenge pontjaira voltak kíváncsiak.

„Jót beszélgettünk, de mélyreható elemzést nekik sem tudtam adni – ismerte el a magyar játékos. – Aki azt gondolja, hogy könyvtári mélységekbe hatoltunk, az nagyon téved. Persze azért egy-két jó tanáccsal így is szolgálhattam. Szerdán pedig már videofelvételeken is elkezdtük a Debrecen elemzését, több mérkőzésüket is beszerezték a klubnál, és egy-egy szituációnál én is közbeszóltam.”

A TALÁLKOZÓVAL FOGLALKOZÓ TELJES CIKKEKET A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

A 19 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

A Sampdoria–Debrecen találkozót a STORY TV4 élőben közvetíti csütörtökön 19 órától!

A DVSC SAMPDORIA ELLENI KEZDŐCSAPATA
A DVSC SAMPDORIA ELLENI KEZDŐCSAPATA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik