Négyes a második mérkőzésen, a DVSC búcsúzott Európától

Vágólapra másolva!
2012.08.30. 20:24
null
Nem volt sansza a Debrecennek, kettős vereséggel esett ki a Bruges ellen (Fotó: Mirkó István, archív)
Összesítésben hét gólt kapva búcsúzott a labdarúgó Európa-ligától a DVSC-Teva. A magyar bajnok a selejtező rájátszásának visszavágóján 4–1-re kikapott az FC Bruges otthonában a három nullára elveszített első felvonás után, így kiesett a sorozatból. A Loki a belgiumi találkozót is tíz emberrel fejezte be, ezúttal Rezes Lászlót állították ki.

 

A Burges álmosan, a Debrecen viszont kifejezetten erősen kezdett: Rezes László 39 másodperc után eleresztett egy lövést, de az elszállt a kapu mellett, majd ígéretes pozícióból, 18 méterről jutott szabadrúgáshoz a Loki, Rezes kísérletét viszont Bojan Jorgacsevics kitolta, a kipattanót pedig nem tudták hálóba juttatni a magyar csapat játékosai. A harmadik kísérlet is a Lokié volt: Adamo Coulibaly célozta meg messziről a kaput, de az ő lövése is elment a kapufa mellett.

Az első tizenöt perc után megállapíthattuk: a bruges-iek erős motivációhiánnyal küszködtek, a DVSC sokkal jobban pörgött, és ez a játék képében is megmutatkozott – más kérdés, hogy az eredményjelzőn nem (és ott úgyis ott állt az első mérkőzésről hozott 0–3...).

A kék-feketék 25 percig nem jutottak el a Debrecen kapujáig, amikor viszont igen, egyből gólt szereztek: egy jobb oldali szabadrúgást követően a hosszún elmozgó Jim Larsen teljesen üresen maradt, és szép fejessel megszerezte a Bruges vezető gólját (1–0). Csúnya helyezkedési hiba volt, Verpecz nem véletlenül vonta kérdőre védőit.

Rövid visszaesés után a dolgok visszazökkentek a korábbi kerékvágásba: a Bruges nagyon kényelmesen focizott, a Debrecen pedig próbálkozott, és a 34. percben egyenlíteni is tudott. Mohl bal oldali beadása után a labda a hosszúról visszakerült a középen helyezkedő Szakály Péter elé, aki egy igazítás után laposan a bal alsó sarokba lőtt (1–1).

A Bruges ezt követően Tchité révén kihagyott egy ordító helyzetet – a csatár egyedül ment Verpeczre, de a magyar kapus nagy bravúrral védett –, majd Rezes egy buta szabálytalansággal összeszedte a második sárga lapját, így emberhátrányban folytatta a DVSC (ez már az első meccsen sem jött túl jól). A magyar szélsőt „kipontozta” Hoefkens, a Loki döntetlenről, viszont tíz emberrel vághatott neki a második félidőnek.

A változatosság kedvéért ez a játékrész is Debrecen-lövéssel kezdődött (Coulibaly próbálkozott), viszont Bruges-góllal folytatódott: a 48. percben egy pazar indításnak Nagy Zoltán szaladt alá, Refaelov kilépett, ellőtte a labdát a hosszúra, az a bal oldali kapufáról visszajött, pont Vázquez elé, aki nem hibázta el az adódó ziccert (2–1). Az 50. percben jött az újabb hazai találat, Tchité ugrott ki középen, elvitte a labdát Verpecz mellett, majd a kapuba passzolt (3–1).

A Debrecen sajnos megtört a góltól, egy ízben Verpecz hatalmas bravúrral mentette meg újabb góltól a magyar csapatot, a 66. percben viszont ő sem tudott segíteni, Carlos Bacca szerezte meg a mérkőzésen a negyedik, a párharc során pedig már a hetedik belga gólt (4–1).

A Bruges ezzel részéről elintézettnek tekintette a mérkőzést – nem tévedtek nagyot a belgák –, így a hajrá csendes unalomba fulladt: a hazaiaknak már nem volt miért hajtaniuk, a Debrecennek pedig emberhátrányban elfogyott az ereje, és a lelkesedése sem volt a csúcson. A mérkőzés az első találkozót idézte fel: egyenlő létszámban egyenlő partner volt a Loki, de a korai emberhátrányt gólokkal büntette a Bruges, amely így kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel búcsúztatta a magyar bajnokot az európai küzdelmektől.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓ
FC BRUGES (belga)–DVSC-TEVA 4–1 (1–1)
Bruges. V: Deniz Aytekin (német)
BRUGES: Jorgacsevics – Hoefkens, Donk, J. Larsen (Almebäck, 54.), Figueras – Refaelov, Bacca, Blondel (Van Acker, 61.), Vázquez – Meunier (J. Jörgensen, a szünetben), Tchité. Vezetőedző: Georges Leekens
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros N., Simac, Mohl – Bódi (Kulcsár T., 71.), Varga J., Szakály P. (Spitzmüller, 80.), Rezes – Sidibe (Korhut, 54.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: J. Larsen (25.), Vázquez (48.), Tchité (50.), Bacca (66.), ill. Szakály P. (34.)
Kiállítva: Rezes (40.)
Továbbjutott: az FC Bruges, 7–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik