Falcao-dupla és Atlético-siker Rómában

Vágólapra másolva!
2012.02.16. 21:08
null
Az Atlético szép győzelmet ért el a Lazio ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Atlético Madrid 3–1-re győzött Rómában a Lazio ellen, míg a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht 1–0-ra kikapott a holland AZ-től idegenben a labdarúgó Európa-liga 16 közé jutásért vívott párharcának első mérkőzésén. A Schalke 1–1-es döntetlent ért el a cseh Viktoria Plzen otthonában, míg a Metaliszt Harkiv négy gólig meg sem állt Salzburgban. A Legia Warszawa 2–2-t játszott a Sportinggal hazai pályán.

 

LAZIO (olasz)–ATLÉTICO MADRID (spanyol)

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője játékosként hosszú ideig szerepelt a Laziónál, ahogy ellenfélkén is számos alkalommal megfordult a római csapat otthonában, de most trénerként kellett összemérnie erejét az olasz csapattal.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG AZ ÖSSZES  EL-EREDMÉNYT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG AZ ÖSSZES EL-EREDMÉNYT!

A találkozó a hazaiak számára indult jobban: a 19. percben megszerezték a vezetést. Cristian Ledesma vállalkozott lövésre jó huszonöt méterről, és Thibaut Curtois, bár védte a kellemetlenül pattanó lövést, középre ütötte a labdát, amelyre Miroslav Klose csapott le villámgyorsan védőjét megelőzve, és a kapuba lőtt. 1–0

Ám mindössze hat percig vezettek a hazaiak, Adrián ugyanis egyenlített. Falcao emelte hozzá a labdát nagyszerűen a védők fölött, és a spanyol szélső a kapuba helyezett. 1–1

Az Atlético még a szünet előtt a vezetést is megszerezte. Adrián passzolt Diegóhoz a tizenhatos jobb oldalán, aki megpróbált lőni, de a labda középre pattant az egyik védőt is érintve, így éppen jó lett a másik oldalon érkező Radamel Falcaónak, s ő az üres kapuba passzolt. 1–2

A szünet után egy-két helyzetet követően a spanyolok megszerezték a harmadik góljukat is. Ismét Adrián és Falcao volt a két főszereplő. Előbbi nagyszerűen lőtte középre a labdát a jobb oldalról, a kolumbiai támadó pedig nem hibázta el az ordító helyzetet, és a kapuba lőtt. 1–3

Diego Simeone csapata megnyugtató előnnyel készülhet a madridi visszavágóra.

AZ (holland)–ANDERLECHT (belga)

Az AZ jól kezdte az Anderlecht elleni mérkőzést, uralta a játékot, és többet birtokolta a labdát, veszélyesebb támadásokat vezetett a Juhász Rolanddal a védelem közepén felálló belgák ellen.

Bár igazán nagy helyzetet a hazaiak sem tudtak kialakítani, a 35. percben mégis betaláltak. Simon Poulsen adta be a labdát a bal oldalról, és a középen érkező Adam Maher magasabbra ugrott, mint védője, és a kapuba fejelt. 1–0

Maher ezzel be is állította a végeredményt, a folytatásban egyik csapat sem tudott betalálni, így Juhászéknak egygólos hátrányt kell ledolgozniuk Brüsszelben, ha be akarnak jutni a nyolcaddöntőbe.

LOKOMOTIV MOSZKVA (orosz)–ATHLETIC BILBAO (spanyol)

A Lokomotiv Moszkva egygólos előnybe került az Athletic Bilbao ellen, miután 2–1-re győzött az orosz fővárosban.

Pedig a spanyol csapat szerzett vezetést a 35. percben, amikor Iker Muniain kapott jó labdát Markel Susaetától, és a hosszúba lőtt.

A második félidőben fordított az orosz együttes: előbb Gyenyisz Glusakov lőtt Gorka Iraizoz kapujába tizenegyesből, majd Felipe Caicedo volt eredményes.

VIKTORIA PLZEN (cseh)–SCHALKE 04 (német)

A Bundesligában szereplő Schalke meglepetésre csak döntetlent ért el a Viktoria Plzennel, igaz, a találkozót Csehországban játszották. Vladimir Darida egy szöglet utáni beadásból már a 22. percben megszerezte a vezetést. Az egyenlítésért küzdő Schalke végül a 75. percben betalált, amikor Jefferson Farfán visszapattanó lövése Klaas-Jan Huntelaarhoz került, aki a kapuba lőtt, beállítva az 1–1-es végeredményt.

LEGIA WARSZAWA (lengyel)–SPORTING CP (portugál)

A Legia Warszawa kétszer is vezetést szerzett a lisszaboni Sporting ellen Varsóban, de André Santos a 88. percben egyenlített, így 2–2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

RED BULL SALZBURG (osztrák)–METALISZT HARKIV (ukrán)

A Salzburgnak csodát kellene véghezvinnie a továbbjutáshoz a visszavágón Harkivban a Metaliszt ellen, hiszen az ukrán csapat négygólos előnyre tett szert az ausztriai meccsen. Taison már az első percben megszerezte a vezetést, Cristaldo pedig duplázott. A kegyelemdöfést Marko Devics adta meg a 91. percben a 4–0-ra megnyert találkozón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik