Vezetett, de nem tudott előnyt szerezni a Napoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.07. 20:59
A labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén a Napoli 1–1-re végzett hazai pályán a Dnipróval. Az olasz csapat került előnybe a második félidő elején, de az ukrán együttes egyenlíteni tudott a hajrában, így kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Napoli (olasz)–Dnipro (ukrán) 1–1 (D. López 50., ill. Szeleznyov 81.)

Rafa Benítez, a Napoli menedzsere történelmi tettekről beszélt a mérkőzés előtt, a Napoli ugyanis 26 éve nem jutott európai kupasorozat döntőjébe, de ilyen közel is régen került hozzá, mint az idén. A spanyol menedzser ráadásul legutóbbi 24 hazai nemzetközi kupameccsén nem kapott ki, így kedvező előjelekkel várhatta a találkozót a házigazda nápolyi együttes.

A Napoli már az első percekben megmutatta, hogy győzelemmel szeretne elutazni az ukrajnai visszavágóra, mezőnyfölényt alakított ki. Az első jelentősebb helyzetre azonban a 10. percig kellett várni: ekkor Lorenzo Insigne pörgette fel magának a labdát a tizenhatos előterében, majd 17 méterről kapura zúdította, a labda a jobb oldali kapufát is érintve hagyta el a játékteret. A 22. percben ismét Insigne veszélyeztetett, Gonzalo Higuaín átadását próbálta kapura terelni a tizenhatoson belül, de a kissé pontatlan bejátszást már csak a kapu mellé tudta irányítani.

A Napoli mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani, a Dnipro lesre állítása és védekezése is nagyon jól működött az első 45 percben. Rengeteg volt az apró, taktikai szabálytalanság mindkét oldalon, a csapatok próbálták meggátolni a kontrákat, megiramodásokat. A szünetben így 0–0 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után nem kellett sokáig várni az első gólra. Az 50. percben Hamsík harcolt ki szögletet, miután beadását Léo Matos tisztázta az alapvonalon túlra. A sarokrúgást Insigne tekerte be, a rövid oldalon érkező David López pedig senkitől sem zavartatva fejelhetett a hálóba az ötös vonaláról, Bojko kapus nem jött ki a beadásra. (1–0)

A vezető gól megszerzése után nem állt le a Napoli: nyolc perccel később Higuaín lőtte középre a labdát középmagasan a jobb oldalról, de Cseberjacsko kivágta a kapu torkából az érkező Callejón elől. A 73. percben Hamsík ugratta ki pazarul Higuaínt a jobb oldalon, az argentin csatár lefutotta védőjét, majd laposan lőtt, de Bojko lábbal hárított. Néhány perccel később az argentin nagy helyzetben emelt kapura 15 méterről, de Bojko ezúttal is védett.

A 80. percben szinte a semmiből egyenlített a Dnipro: Fedeckij lőtte középre a labdát a jobb oldalról, a lesen álló Bezus nem ért hozzá, a túloldalon érkező Szeleznyov (aki néhány másodperccel ezelőtt lépett pályára csereként) néhány lépésről a hálóba kotorta a labdát. A visszajátszásokon látszott, hogy Bezus és Szeleznyov is lesen volt a beadás pillanatában, de az asszisztens nem vette észre. (1–1)

A hajrában már hiába próbált meg mindent a Napoli, az újabb gól nem lett meg, így 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Ukrajnában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik