Nagyszerű félidő után elfogyott a Loki a Rosenborg ellen

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 19:50
null
Nyílt játékot és látványos küzdelmet hozott az első félidő – Loki-vezetéssel (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-Teva hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a norvég Rosenborgtól. Balogh Norbert góljával még vezetett a Loki, a vendégek azonban három góllal válaszoltak. A mérkőzés végén Bódi Ádám szépített.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DEBRECENI VSC–Rosenborg 2–3 (Balogh N. 33., Bódi 90., ill. Mikkelsen 52., 87., Helland 58.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Balogh Norbert remek gólját ünneplik a debreceniek
(Fotó: Földi Imre)
Balogh Norbert remek gólját ünneplik a debreceniek (Fotó: Földi Imre)

BÁTOR KONDÁS, REMEK HANGULAT

A stadionba kiérkezve, rápillantva az összeállításra azt gondolhattuk, „de bátor ez a Kondás Elemér”! A kezdő tizenegy ugyanis tele volt támadó szellemű játékossal, Ibrahima Sidibe mellett Balogh Norbert és Tisza Tibor is az elejétől a pályán volt, ám előbbi a jobb oldalon, utóbbi pedig a középpálya közepén játszott, a bal oldalról pedig Bódi Ádám indult. A támadások megszűréséért a Szakály Péter, Varga József kettős felelt.

Kiválóan kezdte meg a mérkőzést a Debrecen, az első tíz percben háromszor is Balogh Norbertet lehetett kiemelni, először a jobb oldalról hozta helyzetbe a középen érkező Bódit, aki nem találta el jól a labdát, másodszor közel járt a gólszerzéshez (ez alkalommal hibázott, mert nem talált be), harmadszor pedig egy kontránál húzott el jól, immár a bal oldalon, ám nem sikerült kapura lőnie a tizenhatoson belül.

Próbálkozott a Rosenborg is, a csapatkapitány Mike Jensenre figyelhettünk igazán fel, egy jobb oldali beadásánál például Aleksandar Jovanovicnak kellett mentenie – és szerencsére meg is tette ezt a jobbhátvéd.

Az első félidőben elmondhattuk azt is, nagy öröm, az ultrák visszatérése. A mérkőzésre 10 532 néző látogatott ki, ebből csupán húsz volt norvég, a maradék 10 512 – végre – igazi meccshangulatot varázsolt az arénába.

ROSENBORG: KETTŐBŐL KETTŐ!

A Rosenborg korábban már két magyar csapat orra alá is borsot tört az európai kupaporondon. Az 1997–1998-as szezonban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel búcsúztatta az MTK-t, míg három évvel később a Dunaferr 4–3-as kiejtésével jutott fel a főtáblára.

HA MÁR NEM VÁRJUK, MEGJÖN

A 33. percben pedig volt is okuk az örömre, éppen akkor, amikor nem is igazán érett a Loki-gól. Szakály elment a jobb oldalon, középre lőtte a labdát, érkezett Balogh, és tanárian, mindenféle körülményeskedés, állítgatás nélkül a bal alsó sarokba tekert! 1–0

A hazai boldogság azonban majdnem nem tartott sokáig, szinte azonnal egyenlíthetett volna a Rosenborg, ám – elképesztő módon – kétszer is sikertelenül próbálkozott azzal, hogy az üres kapuba találjon, előbb Fredrik Midtsjö a kapufát találta el, utóbb Alexander Söderlund a lécet – megköszönhettük nekik.

A 41. percben pedig az ír Neil Doyle játékvezetőnek rebeghetett hálát minden DVSC-szimpatizáns, amikor a Bódi mellett összeeső Mike Jensent és csapatát nem ajándékozta meg tizenegyessel.

SZEMERKÉLŐ ESŐRE HIDEG ZUHANY A JAVÁBÓL

Ahogy az elsőben, úgy a második játékrész elején is Jovanovic-mentéseket láthattunk, a jobbhátvéd kétszer is nagyot mentett a saját kapuja előtt.

Az 52. percben már az ellenfél tizenhatosánál volt, Baloghtól kapott sarokkal gyönyörű labdát, a középre tekert beadás után azonban kontrázott a Rosenborg. Ennek a végén Tobias Mikkelsen kiváló labdát kapott, Verpecz István talán későn mozdult ki, a támadó pedig a kapus lába között a bal alsóba helyezett (1–1). A baj csőstül jött, az esőre érkező hideg zuhany hamarosan még hidegebb lett, amikor a Dusan Brkovics szabálytalansága után megítélt szabadrúgást Pal André Holland tökéletesen tekerte a Debrecen kapujába. 1–2

A Loki-tábor a „Sohase add fel!", a „Harcoljatok!" és a „Lőjetek egy gólt!" rigmusokkal igyekezett bátorítani a hazai játékosokat a nehéz helyzetben. A Debrecen támadott is becsülettel, de talán éppen ez okozta a vesztét.

A 87.percben ugyanis a Rosenborg ismét elment kontrából, melynek zárásaként Mikkelsen okosan elemelte a labdát Verpecz mellett (1–3). A Loki szerencsére nem omlott teljesen össze, Varga távoli lövése még kijött ugyan a kapusról, a kipattanóból azonban Bódi Ádám a jobb alsó sarokba gurította a labdát. 2–3

A hátralévő idő már kevés volt az egyenlítésre. Nagyszerű első félidő után a második játékrészben a Rosenborg kíméletlenül kihasználta a helyzeteit, így előnyt szerzett a visszavágóra. Bravúr kell a Debrecennek a továbbjutáshoz.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik