Európa-liga: a Sport Tv szerezte meg a közvetítési jogokat

Vágólapra másolva!
2018.08.30. 10:24
null
A Sport Tv-n lesznek El-meccsek az új szezonban
A Sport Tv a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2018–2019-es szezontól kezdve megszerezte az Európa-liga-mérkőzések közvetítési jogát. Ráadásul a csatornáé lesz az első választás joga Magyarországon, így minden bizonnyal a Mol Vidi FC mérkőzései is a Sport Tv-n lesznek láthatóak.

A Sport Tv által most megszerzett csomag a korábbi években az RTL II-é volt, míg a további mérkőzéseket a Digi Sport közvetítette – ennek a sorsáról azonban még nem volt hivatalos bejelentés.

Az Európa-liga-csoportkör sorsolását augusztus 31-én, pénteken 13 órától rendezik meg Monacóban, ezt a Sport1 már élőben közvetíti.

A Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörébenaz AEK Athénnal szemben alulmaradó Mol Vidi FC UEFA-koefficiense 4.250 pont, ami a legalacsonyabb a már biztosan El-főtáblás csapatok közül. Mint arról már beszámoltunk, a Vidi az Arsenalt, a Chelsea-t, az AC Milant vagy akár a Laziót is megkaphatja a pénteki sorsoláson,az viszont biztos, hogy a cseh Jabloneccel nem kerül azonos csoportba.

Tizenkét négyes csoportban küzdenek majd a csapatok, oda-vissza vágós körmérkőzések után az első kettő jut tovább a következő körbe. Hozzájuk csatlakozik a nyolc BL-csoport összes harmadik helyezettje, így alakul ki a kieséses szakasz 32 csapatos mezőnye.

A döntő május 29-én Bakiban lesz.

Már biztos főtáblás csapatok (27):Arsenal (angol), Chelsea (angol), Bayer Leverkusen (német), Dinamo Kijev (ukrán), Red Bull Salzburg (osztrák), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz), Sporting CP (portugál), Dinamo Zagreb (horvát), Olympique Marseille (francia), PAOK (görög), AC Milan (olasz), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Real Betis (spanyol), BATE Boriszov (fehérorosz), Eintracht Frankfurt (német), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Rennes (francia), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Baumit Jablonec (cseh),MOL VIDI FC (magyar)

Még 21 csapat érkezik az El-selejtezőből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik