Kettővel kikapott, de továbbjutott a Videoton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 18:54
null
Oliveiráék már a meccs elején kétgólos hátrányba kerültek (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/index.php?maid=7923#commentary">vidi.hu</a>)
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján 2–0-s vereséget szenvedett a Videoton Moldovában a Zaria Balti vendégeként, de az első találkozón szerzett háromgólos előnyének köszönhetően továbbjutott. A magyar csapat ellenfele a szerb Csukaricski lesz a következő körben.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

ZARIA BALTI–VIDEOTON 2–0 (Mihailov 9., Ovseanicov 29.)
Továbbjutott: a Videoton, 3–2-es összesítéssel

A TALÁLKOZÓ ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

TOVÁBBI MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ MÉRKŐZÉSEK
MTK–FK AKTOBE (kazah) 2–0
Tj: az MTK, 3–1-es összesítéssel
DVSC-TEVA–LA FIORITA (san marinó-i) 2–0
Tj: a Debrecen, 7–0-s összesítéssel
EL-ADATBANK A 1. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYÉVEL, ÉS A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSÁVAL – ITT!

A Videoton háromgólos előnyben utazhatott Chisinauba, a Zaria Balti elleni visszavágóra. A megnyugtatónak tűnő előny azonban hamar nagyon szűkös lett, a mérkőzés nem is kezdődhetett volna jobban a moldovai csapatnak. A 9. percben Maxim Mihailov a leshatáron érthetetlenül üresen maradt a tizenhatoson belül, és ballal a kapuba lőtte a kihagyhatatlant. Ezt követően hiába játszott kreatívabban a fehérvári alakulat, 20 perccel később újabb moldovai találat következett. A középre ívelt labdát Gheorghe Ovseanicov tökéletesen fejelte a kapu közvetlen közelébe, a gólvonalon Gheorghe Boghiu még beleért a labdába, a gól azonban előbbié lett (2–0).

Élénkebb játékkal kezdődött a második félidő, a nagyobb helyzetek pedig a még mindig hátrányban lévő Zaria alakította ki. Ezt követően megnyugodtak a kedélyek magyar szempontból, és inkább a Videoton irányította a játékot. A Zaria mintha idő előtt fáradt volna el, így hiába került elérhető közelségbe legalább a hosszabbítás kiharcolása a számára, nem sikerült élnie a lehetőséggel. A fehérváriaknak több biztató momentumuk is volt a mérkőzésen, a döntő viszont az lehetett, hogy fizikailag jobban bírták a találkozó végét.

Hiába kapott ki tehát a Videoton, 3–2-es összesítéssel továbbjutott, és a szerb Csukaricskivel találkozik az Európa-liga következő körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik