nemzetisport.hu 2016.04.28 21:04 Frissítve: 2016.04.28 23:25

A végén szerzett előnyt a Villarreal a Liverpool ellen

A labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első felvonásán a Villarreal otthon nyert, a hajrában szerzett góllal minimális különbséggel győzte le (1–0) a Liverpoolt. Visszavágó a jövő héten.

Nathaniel Clyne (Liverpool, balra) és Jaume Costa (Villarreal) bűvöli szemmel a labdát (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Villarreal–Liverpool 1–0 (Adrián López 92.)

A meccs online közvetítését ide kattintva lehet elolvasni.

A másik mérkőzésen
Sahtar Doneck–Sevilla 2–2
(Marlos 23., Sztepanenko 36., ill. Vitolo 6., Gameiro 82. – 11-esből)

Európa-liga-elődöntőre gyűlt a nép Villarrealban, méghozzá abban a reményben, hogy a hazai kedvenceknek sikerül előnyt szerezniük a liverpooli visszavágóra. Ennek megfelelően nagyon harcosan vetette magát a küzdelembe a spanyol csapat, amely elsősorban a védekezésében bízhatott.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp nem rejtette véka alá, hogy tisztes eredményért jönnek, hiszen a továbbjutás két meccsen dől el.

Az első félidő óriási küzdelmet, de meglehetősen alacsony színvonalú játékot hozott. A kaput csupán egy-egy lövés találta el mindkét oldalon. A Liverpool jól megszervezte a védekezését, a hazaiak alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. A távoli lövések riadalmat kelthettek a nézőkben, de Mignolet kapus egykedvűen szemlélte a labdát, ő tudta, hogy ezek veszélytelenek. Sok volt az üresjárat a félidő második felében, nem is volt meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre.

A második játékrész rögvest Villarreal-kapufával indult, Bakambu fejelt kiszorított pozícióból a keretre. Támadásban maradtak a hazaiak, de egyszerűen nem találták a rést a liverpooli védelmen. Valahogy a szórványos piros mezes ellenakciók több veszélyt hordoztak. Az egyik ilyen után, a 65. percben Firmino lövése már-már beakadt a Villarreal hálójába, csakhogy Asenjo remek vetődéssel a kapufára ütötte a labdát.

Az utolsó negyedórát megnyomta a spanyol gárda, cserékkel frissített, a labdát pedig javarészt a Liverpool térfelén járatta. Csakhogy ez mit sem ért, mert a vendégek védelmét igazán még így sem tudta próbára tenni.

Egészen a 87. percben, amikor Bakambu óriási helyzetbe került, de Mignolet megmentette a vendégeket. De ami késett, nem múlott, mert a legvégén jött a slusszpoén. A 92. percben remek támadás végén Suárez középre játszott, Adrián López pedig belőtte a ziccert. 1–0

 

A hazai csapat nagyot küzdött, és egy pillanatra sem adta fel, amivel elnyerte a jutalmát. A Pool talán már megelégedett a döntetlennel, de korai volt az öröme. Ennek ellenére a továbbjutás kérdése teljesen nyílt, Liverpoolban a hátrány ledolgozható.

 

2019.07.18 23:30:41

Európa-liga MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Maradt az egy héttel ezelőtti pazar mérleg!

2019.07.18 11:05:19

Európa-liga BERECZKY ATTILA (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Herczeg András csapata korán hátrányba került, végül azonban megőrizte háromgólos előnyét.

2019.07.18 17:51:47

Európa-liga Somogyi Zsolt (összefoglaló), Bacskai János (percről percre)

Nem rúgott gólt a visszavágón a Zetának a fehérvári csapat, következik a liechtensteini Vaduz.

2019.07.18 18:30:45

Európa-liga Cserháti András (Vilnius, összefoglaló), Marosi Gergely (percről percre)

A Zalgiris ellen nagyon megizzadtak a kispestiek a visszavágón, de az 1–1 elég volt – jöhet a Craiova.