HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.28 21:04 Frissítve: 2016.04.28 23:25

A végén szerzett előnyt a Villarreal a Liverpool ellen

A labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első felvonásán a Villarreal otthon nyert, a hajrában szerzett góllal minimális különbséggel győzte le (1–0) a Liverpoolt. Visszavágó a jövő héten.

HIRDETÉS
Nathaniel Clyne (Liverpool, balra) és Jaume Costa (Villarreal) bűvöli szemmel a labdát (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Villarreal–Liverpool 1–0 (Adrián López 92.)

A meccs online közvetítését ide kattintva lehet elolvasni.

A másik mérkőzésen
Sahtar Doneck–Sevilla 2–2
(Marlos 23., Sztepanenko 36., ill. Vitolo 6., Gameiro 82. – 11-esből)

Európa-liga-elődöntőre gyűlt a nép Villarrealban, méghozzá abban a reményben, hogy a hazai kedvenceknek sikerül előnyt szerezniük a liverpooli visszavágóra. Ennek megfelelően nagyon harcosan vetette magát a küzdelembe a spanyol csapat, amely elsősorban a védekezésében bízhatott.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp nem rejtette véka alá, hogy tisztes eredményért jönnek, hiszen a továbbjutás két meccsen dől el.

Az első félidő óriási küzdelmet, de meglehetősen alacsony színvonalú játékot hozott. A kaput csupán egy-egy lövés találta el mindkét oldalon. A Liverpool jól megszervezte a védekezését, a hazaiak alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. A távoli lövések riadalmat kelthettek a nézőkben, de Mignolet kapus egykedvűen szemlélte a labdát, ő tudta, hogy ezek veszélytelenek. Sok volt az üresjárat a félidő második felében, nem is volt meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre.

A második játékrész rögvest Villarreal-kapufával indult, Bakambu fejelt kiszorított pozícióból a keretre. Támadásban maradtak a hazaiak, de egyszerűen nem találták a rést a liverpooli védelmen. Valahogy a szórványos piros mezes ellenakciók több veszélyt hordoztak. Az egyik ilyen után, a 65. percben Firmino lövése már-már beakadt a Villarreal hálójába, csakhogy Asenjo remek vetődéssel a kapufára ütötte a labdát.

Az utolsó negyedórát megnyomta a spanyol gárda, cserékkel frissített, a labdát pedig javarészt a Liverpool térfelén járatta. Csakhogy ez mit sem ért, mert a vendégek védelmét igazán még így sem tudta próbára tenni.

Egészen a 87. percben, amikor Bakambu óriási helyzetbe került, de Mignolet megmentette a vendégeket. De ami késett, nem múlott, mert a legvégén jött a slusszpoén. A 92. percben remek támadás végén Suárez középre játszott, Adrián López pedig belőtte a ziccert. 1–0

 

A hazai csapat nagyot küzdött, és egy pillanatra sem adta fel, amivel elnyerte a jutalmát. A Pool talán már megelégedett a döntetlennel, de korai volt az öröme. Ennek ellenére a továbbjutás kérdése teljesen nyílt, Liverpoolban a hátrány ledolgozható.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS