nemzetisport.hu 2017.08.25 06:54 Frissítve: 2017.08.25 12:08

El: Úgy viselkedtünk, mintha 13 éves amatőr focistáink lennének – M. Nikolics

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője úgy véli, megajándékozták a lehetőségekkel a Partizant az Európa-liga playoffkörének visszavágóján, pedig nem voltak olyan helyzetben, hogy ezt megtehették volna. Az ellenfél persze ezeket könyörtelenül kihasználta, így 4–0-ra nyert. A fehérváriak sorsát Juhász Roland kiállítása végleg megpecsételte, onnantól már csak a meccs végét várták. A szerb tréner szerint csapata úgy játszott, mintha profik helyett 13 éve amatőrök alkotnák.      

 

„Jól kezdtük a meccset, hiszen egy nagy helyzet is adódott előttünk, amelyet kivédett a Partizan kapusa – kezdte az értékelést a találkozó után Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. – Nem elsősorban a védekezéssel volt gond, hanem a katasztrofális hibákkal. Tulajdonképpen odaajándékoztuk a lehetőségeket az ellenfélnek, pedig korábban is kiemeltem: nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt megtehessük. A Partizan jól élt a kapott lehetőségekkel, és megérdemelten jutott be az Európa-liga csoportkörébe. Miután betaláltak és nekünk továbbra sem sikerült gólt lőnünk, idegesen kezdtünk el játszani. A második félidő elején a piros lap végleg megpecsételte a sorsunkat, onnantól már csak vártuk a meccs végét. Ez nem a mi napunk volt.”

Az El playoffkörében való kiesés ellenére a szerb edző elégedett a csapat nemzetközi szereplésével, a Partizan elleni játékot azonban élesen kritizálta: „Úgy gondolom, büszkék lehetünk az európai kupaporondon elért eredményeinkre. Azt azonban el kell ismerni, hogy a mai meccsen úgy viselkedtünk mintha tizenhárom éves amatőr focistánk lennénk és nem profik."

A teljes sajtótájékoztató visszanézhető az alábbi videón:

 

Miroslav Djukics, a Partizan Belgrád vezetőedzője érthetően boldogan nyilatkozott a 4–0-s diadal után: 

„Nagyon örülök a mai sikerünknek a szurkolók, a játékosok és a klub miatt egyaránt. Nehéz meccs volt, a Videoton jó csapat, de a játékosaim könnyedén megbirkóztak a feladattal, így sima győzelmet arattunk. Jól kontráztunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket és lényegében ez jelentette a siker kulcsát. Az első meccshez képest a legnagyobb különbség az volt, hogy a belgrádi találkozót zárt kapuk mögött játszottuk, ami kissé fura volt. Illetve a passzaink nem voltak olyan pontosak, de most jól hajtották végre a taktikát a játékosaim." 

A teljes sajtótájékoztató visszanézhető az alábbi videón: 

 

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
Videoton FC (magyar)–Partizan Beograd (szerb) 0–4 (Tawamba 6., S. Soumah 24., U.
Djurdjevics 35., 87.)
Kiállítva:
Juhász R. (47., Videoton)

Továbbjutott: a Partizan Beograd, 4–0-s összesítéssel

 

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.

2020.02.27 20:29:11

Európa-liga B. J.

Villant egy piros lap, Mata, Bruno Fernandes és Ighalo remekelt, a hajrában Fred két gyönyörű gólt szerzett.

2020.02.20 19:30:46

Európa-liga CS. Z.

Megszakadt az Olympiakosz 18 meccs óta tartó veretlenségi sorozata • Lacazette villanása döntött.