Idény eleji norma: szenvedett, de hozta a kötelezőt a Debrecen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 17:18
null
Debrecenben megszerzett háromgólos fórból egy megmaradt a végére is (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Európa-liga 1. fordulójának visszavágóján a DVSC-Teva háromgólos előnnyel érkezett a Szutjeszka Niksics otthonába, és egy találat megmaradt a lefújásra is. A magyar csapat a lett Skonto Rigával találkozik a második selejtezőkörben.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Szutjeszka Niksics (montenegrói)–DEBRECENI VSC 2–0 (Fukui 53., Bozsovics 81. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Debreceni VSC, 3–2-es összesítéssel

2. SELEJTEZŐKÖR
Skonto Riga (lett)–DEBRECENI VSC
Játéknapok: július 16. és 23.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KONDÁS: MAGUNKNAK
TETTÜK NEHÉZZÉ
„Az ellenfelet sosem szabad lebecsülni, mi sem tettük. Nehéz visszavágóra számítottunk, az is lett, de mi tettük magunknak azzá – mondta Kondás Elemér a lefújás után a Nemzeti Sportnak. – Megvoltak a helyzeteink, be kellett volna lőni őket, aztán amikor tizenegyest kapott a hazai csapat, meleg lett a mérkőzés vége. Amikor képtelen vagy a lehetőségeidet értékesíteni, akkor ez van belőle. Azért a továbbjutást kiharcoltuk, ez volt a célunk.”

Némi késéssel, de ami a lényeg, háromgólos előnnyel utazott el a Debrecen Montenegróba, ahol verőfényes napsütésben lépett pályára a Szutjeszka ellen – az ellenfél erősen szocreál jellegű stadionja ugyanis nem rendelkezik világítással, ezért kezdődött a visszavágó délután fél hatkor. Rekkenő hőségben...

A sérült Rene Mihelic, Ludánszki Bence, Ferenczi János, Lázár Pál, Balogh János, Máté Péter, Nenad Novakovics hetes nélkül felálló Loki kényelmesen kezdett a kényelmes előny tudatában, de szerencsére az ellenfél sem rohamozott éppen huszárosan.

Igaz, az első félidőben így is helyzetbe került a Szutjeszka, tulajdonképpen kétszer is: Jovan Nikolics hiába cselezte ki a kapust is, túlságosan kisodródott oldalra, a beadást meg blokkolta Varga József, az azt követő Szlavko Lukics-lövésnek pedig Korhut Mihály állta útját. Próbálkozott a Loki is, de roppant pontatlanul passzoltak Szakály Péterék a niksicsiek 16-osa előtt, ám a félidő derekára legalább a mezőnyfölényt megszerezték.

A pihenő után Ibrahima Sidibe kihagyott egy elképesztő helyzetet, és igazán még ki sem bosszankodhattuk magunkat emiatt, a Drasko Bozsovics, Fukui Maszato kettős összehozott egy gyönyörű gólt a házigazdának. 1–0!

A japán nem sokra rá kihagyott egy helyzetet, de ezt követően visszaesett az iram, majd a hajrá előtt Sidibe ismét kihagyta a kihagyhatatlant, ezúttal három méterről – és jött is a büntetés, pontosabban egy büntető, amelyet Drasko Bozsovics értékesített. 2–0!

Bár akadt még két kisebb lehetőségük is a montenegróiaknak, ezekből már nem esett gól: kiszenvedte a továbbjutást a Debrecen, és ezúttal nem költői túlzás a szenvedés szó használata.

A DVSC a lett Skonto Riga és az ír St. Patrick's Athletic párharc győztesével találkozik a második selejtezőkörben, de hasonló teljesítmény akkor már biztosan kevés lesz.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

„Nem akarok kifogást keresni, de kegyetlen meleg volt”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik