Lövése sem volt: a Fradi megúszta egygólos vereséggel Fiumében

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 20:25
null
Gyömbér Gábor próbálja megállítani horvát ellenfelét (Fotó: Cropix)
A Ferencváros labdarúgócsapata 1–0-s vereséget szenvedett a HNK Rijeka otthonában az Európa-liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
HNK Rijeka (horvát)–FTC 1–0 (0–0)
Fiume, Kantrida Stadion. Vezette: Stieler (német)
HNK Rijeka: Vargic – Tomecak, Samardzic, Mitrovic, Leovac – Brezovec, Moises – Jugovic (Jahovik, 83.), Jajalo (Kramaric, 57.), Sharbini (Kvrzic, 66.) – Krstanovic. Vezetőedző: Matjaz Kek
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bosnjak – Nalepa (Busai, 90.), Gyömbér – Somália, Kukuruzovic, Havojic – Ugrai (Lauth, 79.). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Krstanovic (85. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Böde Dániel és Benjamin Lauth sem kezdett a Ferencvárosban (nem úgy, mint a frissen kölcsönvett Mateo Pavlovic), amely az első félidőben alárendelt szerepet játszott. A bajnoki ezüstérmes és Horvát Kupa-győztes Rijeka már a mérkőzés elején könnyen megszerezhette volna a vezetést, de Marin Leovac lövését a jobb alsó sarok előtt blokkolták a vendégjátékosok.

Ezt követően is a hazaiak maradtak támadásban, gyakran adtak munkát Dibusz Dénesnek, aki hiba nélkül védte a Fradi kapuját. A másik oldalon ugyanakkor Ivan Vargic nem mutathatta meg, mit tud, ugyanis egy lövéssel sem próbálkoztak a zöld-fehérek.

Thomas Doll nem lehetett túlságosan elégedetlen az első játékrészben látottakkal, a szünetben legalábbis nem cserélt az FTC német vezetőedzője.

Somáliának (balra) nem sok veszélyes megmozdulása volt
Somáliának (balra) nem sok veszélyes megmozdulása volt

A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a vendégek térfelén pattogott többnyire a labda. Dibusznak újra többször bravúrral kellett közbeavatkoznia, hogy ne kerüljön hátrányba csapata. A Rijeka feltolta a védekezését, így gyors ellentámadásokkal akár meg is lehetett volna lepni, ám ettől nem kellett félniük a horvát szurkolóknak.

A 79. percben Lauth beállt Ugrai Roland helyére, a német támadóval sem vált azonban veszélyesebbé a Fradi támadójátéka. A másik oldalon viszont a hajrában góllá érett a Rijeka fölénye: a Ferencváros színeiben első mérkőzését játszó Tomislav Havojic buktatta a csereként beálló Andrej Kramaricot a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Ivan Krstanovic higgadtan értékesítette. 1–0

Ez pedig elég is volt a Rijekának a győzelemhez, az FTC a hivatalos adatok szerint kapura lövés nélkül zárta a mérkőzést – a horvát csapat 16 próbálkozásából 12 eltalálta a kaput –, márpedig így elég nehéz gólt szerezni. A továbbjutásról ezzel együtt még korántsem kell lemondaniuk a zöld-fehéreknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik