El: szétverték Róma belvárosát a holland drukkerek - képek

Vágólapra másolva!
2015.02.19. 11:03
null
(Fotó: gazzetta.it)
Összecsaptak a holland szurkolók és a rendőrök a csütörtök este Rómában rendezendő AS Roma–Feyenoord Európa-liga-mérkőzés előtt.

Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában.

A mérkőzésre Rómába érkezett holland futballrajongók megszállták az olasz főváros történelmi központjában található Spanyol-lépcső előtti teret. A helyszínt pár óra alatt szemét lepte el, a drukkerek üvegeket és sörösdobozokat dobáltak a téren lévő 17. századi, 2014-ben restaurált műemlék kútba, amelyet meg is rongáltak.

A helyszínre érkezett rohamrendőrök megpróbálták szétoszlatni a tömeget, erre a rendbontók füstbombákkal, üvegek dobálásával válaszoltak. A szurkolók csoportjai autókat, motorokat rongáltak meg. A belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek.

Előző este a többnyire ittas drukkerek a szintén az olasz főváros központjában lévő Campo de’ Fiori téren randalíroztak, de a rendfenntartók ott is közbeléptek.

(Fotó: gazzetta.it)
(Fotó: gazzetta.it)
(Fotó: gazzetta.it)
(Fotó: gazzetta.it)
(Fotó: gazzetta.it)
(Fotó: gazzetta.it)

A 19 órakor kezdődő találkozóra összesen 6000 holland drukkert várnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik