El: népünnepély Eszéken a PSV lenullázása után

BODNÁR ZALÁN (Eszék)BODNÁR ZALÁN (Eszék)
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 22:50
null
Népünnepély Eszéken a PSV lenullázása után (Fotó: Török Attila)
Varázslatos futballestén verte meg az NK Osijek a holland nagycsapatot, azaz kettős győzelemmel jutott túl a PSV-n, így már csak egy lépés választja el a labdarúgó Európa-liga csoportkörétől.

 

Szűk két órával azután, hogy a Videoton Felcsúton 1–0-ra legyőzte, és így 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal kiejtette a jóval esélyesebb francia Girondins Bordeaux-t az Európa-liga harmadik selejtezőkörében, újabb, részben magyar diadalnak lehetett örülni. A magyar határtól néhány kilométerre található Eszéken a horvát bajnokság negyedik helyezettje, az NK Osijek Petar Bockaj tökéletes, ballábas szabadrúgásgóljával az idegenbeli 1–0-s siker után hazai pályán is legyőzte 1–0-ra a patinás holland PSV-t. Az eszéki klub többségi tulajdonosa, Mészáros Lőrinc az eindhoveni első meccs után a visszavágón is a helyszínen szurkolt a kék-fehéreknek.

A káprázatos hangulatú, 15 ezer fanatikus horvát szurkoló (ez az UEFA-korlátozások miatt lényegében telt háznak felel meg a 19 ezres Városkerti Stadionban) előtt játszott mérkőzésen a Nemzeti Sport tudósítója is jelen volt, és pénteken helyszíni riporttal jelentkezünk!

EURÓPA-LIGA, 3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
NK Osijek (horvát)–PSV (holland) 1–0
(Bockaj 25.)
Továbbjutott:
az Osijek, 2–0-s összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik