El: „Nehezebbet is kaphattunk volna, kettős győzelemmel búcsúztatnánk a DVSC-t”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 15:03
null
Vit Benes szerint a DVSC-vel találkoznak, nagyon optimista a párharcot illetően (Fotó: archív)
A Jablonecnél általános vélemény, hogy örülnek, hogy a DVSC (vagy a Strömsgodset...) lesz a csapat ellenfele az Európa-liga harmadik selejtezőkörében. Jan Kopic, a Jablonec középpályása szerint nagy esélyük van a továbbjutásra, míg a hátvéd Vit Benes azt is elmondta, hogy szerinte a DVSC ellen kell majd játszaniuk, de kettős győzelemmel szeretnék búcsúztatni a magyar kupagyőztest.

„Azt hiszem, jónak számít ez a sorsolás. Egyik lehetséges ellenfelünkről sem tudunk sokat, de jó esélyünk van arra, hogy a következő fordulóba jussunk” – mondta a fkjablonec.cz-nek Jan Kopic, a Jablonec középpályása.

Csapattársa, Tomás Jablonsky sem kesergett a sorsolást követően.

„Ahhoz képest, hogy milyen ellenfeleket kaphattunk volna, ez egy tisztességes sorsolásnak mondható” – vélekedett Tomás Jablonsky, akinek szavait tökéletesen megértjük, ha megnézzük, mely csapatokkal is kerülhetett volna össze a cseh kupagyőztes.

A Jablonec az előzetes kalapok alapján a német Stuttgartot vagy a francia Saint-Étienne-t is kaphatta volna.

„Meglátjuk, melyik csapat ellen kell játszanunk. Talán a Debrecen kicsit jobban szem előtt van, mint a Strömsgodset, de mindkét csapatra igaz, folyamatosan a legjobbak között van saját hazájában. Részletesen egyelőre egyikükről sem tudunk sokat, de majd a szakmai stábbal megnézzük őket videón. Az a célunk, hogy a sorozatban maradjunk.”

A hátvéd Vit Benes érdekes módon örült volna a Stuttgartnak, de a lehetséges két csapat közül a DVSC-t tartja esélyesebbnek a továbbjutásra.

„Úgy tűnik, hogy a Debrecen jut tovább, hiszen két gólt is szereztek idegenben. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de azt hiszem, hogy ők a favoritok. Nem tekintem hátránynak, hogy hazai pályán kezdünk majd, ugyanis meg akarjuk nyerni mindkét mérkőzést” – mondta Benes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik