El: most minden rendben volt – az Újpest megérkezett Sevillába

MURÁNYI DOMONKOS (Sevilla)MURÁNYI DOMONKOS (Sevilla)
Vágólapra másolva!
2018.07.24. 22:30
null
Megérkezett az Újpest Sevillába (Fotók: Újpest FC)
Megérkezett Spanyolországba az Újpest labdarúgócsapata, amely csütörtök este a Sevilla vendégeként lép pályára az Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén.

 

A csapat kedden 11.30-kor indult el a Szusza Ferenc Stadiontól busszal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, ahonnan 14 óra után néhány perccel szállt fel, majd három és fél órás, zökkenőmentes utazást követően 17.30 tájékán, több mint 30 fokos melegben landolt Sevillában.

„Tökéletes volt az utazás. Nagy géppel jöttünk, nem kellett egyszer sem leszállni, így mindenkinek kényelmes volt a túra. A szálloda gyönyörű, úgyhogy minden igényünk ki van elégítve. Külön termünk van az étkezéshez, el vagyunk szigetelve a külvilágtól, így csak a meccsre kell koncentrálnunk, semmi másra. Egy szó, mint száz, minden rendben van” – idézi az Újpest hivatalos honlapja Litauszki Róbertet, aki az Európa-liga első selejtezőkörében, a Neftci Baki otthonában elszenvedett 3–1-es vereség után a Nemzeti Sportnak élesen bírálta az utazás megszervezését.

 

Egyetértett vele Novothny Soma, aki több csapattársához hasonlóan speciális lábmelegítőben ülte végig az egyébként kényelmes utat. Mint mondta, a sporteszköz jobb állapotban tartja az izmokat, minden hosszabb utazás alkalmával fel szokta venni. A 24 éves támadó nagyon várja már a csütörtöki összecsapást, de a realitás talajáról egy pillanatra sem rugaszkodott el: „Nyilván nem mi vagyunk az esélyesebbek. A célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel a visszavágón még van esélyünk a továbbjutás kiharcolására.”

Az Újpest Sevillában az ötcsillagos NH Collection nevű hotelben szállt meg, ott, ahol az andalúziai klub mindenkori ellenfelei, így a Real Madrid, a Barcelona vagy éppen az Atlético Madrid játékosai is szoktak. A szálloda gyalogosan öt percre található az összecsapás helyszínétől, a Ramón Sánchez Pizjuán Stadiontól.

Az Újpest-játékosok napja a vacsorával, majd az azt követő átmozgató edzéssel zárult. Szerdán a meccs felvezetéseként Nebojsa Vignjevics vezetőedző és egyik futballistája 19.30-tól sajtótájékoztatót tart, majd a szerb szakember 20 órától edzést vezényel az arénában.

A csütörtöki mérkőzés 21.45-kor kezdődik, a találkozót a litván Andris Treimanis vezeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik