El: Mintha ezt a meccset le sem játszottuk volna – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 00:19
null
Egyik vezetőedző sem volt teljesen elégedett (Fotó: Török Attila)
Mint megírtuk, a Videoton FC gól nélküli döntetlent játszott a Partizan vendégeként a labdarúgó Európa-liga playoffkörének első, belgrádi mérkőzésén. Lássuk, hogyan értékelte a találkozót a két vezetőedző, Marko Nikolics és Miroszlav Djukics.

„Rengeteget írtak erről a mérkőzésről amiatt, hogy a Partizan a volt edzője és játékosai ellen lépett pályára, pedig nem először történt ilyen a futballtörténelemben – kezdte Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. – Aztán a meccs sajnos nem hozta azt a szintet, mint amilyen felfokozott volt a várakozás. Nem vagyok elégedett a játékkal, de nekünk összesen hét hiányzónk volt, hiszen a meccs alatt is elveszítettük sérülés miatt három labdarúgónkat. Ennek ellenére fiatal csapatunknak volt esélye a végén a győzelemre is. Ezzel elégedett vagyok, azonban nyerni szerettem volna.”

Nikolics kiemelte: azt is bánja, hogy megszakadt a Videotonnak az a sorozata, hogy mindegyik mérkőzésén gólt szerez.

„Bár a Partizannál volt többet a labda, nyugodtak és összeszedettek voltunk. A szerencse viszont nem állt mellénk, így nem találtunk a kapuba. Olyan, mintha ezt a meccset le sem játszottuk volna, Felcsúton dől el a továbbjutás. Az esélyünk továbbra is ötven százalék, apró részleteken múlhat, hogy melyik gárda lesz ott a csoportkörben. A mi előnyünk, hogy Magyarországon lesz a találkozó, illetve visszatérnek a hiányzóink. Emiatt biztosan más lesz a második mérkőzés.”

A belgrádiak vezetőedzője, Miroszlav Djukics szerint nagy nyomás volt a játékosain, de a visszavágón az ő legénysége kerülhet előnybe az esetleges idegenbeli gól révén.

„Nehéz mérkőzés volt, mindkét gárda zártan védekezett, nagy taktikai csata zajlott a pályán, a gólhelyzetek ellenben hiányoztak. Mindkét fél az ívelt labdákkal próbálkozott, a passzokba rendre hiba csúszott, sok volt a pontatlanság. Nem dőlt el semmi, minden a visszavágón múlik majd. Nem vagyok benne biztos, hogy Felcsúton szebb meccs lesz, szerintem ott is óvatosan futballoznak a csapatok. A párharc első felvonásán egyik együttes sem tudta meglepni a másikat, most pedig még jobban ismerik egymást a játékosok, vagyis a második találkozón nüanszok döntenek a továbbjutásról.”

„Nagy nyomás volt a labdarúgóimon, ha hazai pályán gólt kaptunk volna, pokoli nehéz helyzetből várnánk a visszavágót. Így viszont mi vagyunk az a csapat, amelyik jelentős előnyre tesz szert, ha gólt szerez idegenben. Bízom benne, hogy ez némileg felszabadítja a játékosaimat, és kevésbé lesznek görcsösek. Hogy a Videoton tartalékos lett volna? Ez esetben a tartalékos Videoton is nagyon erős. Nem tudom, jövő héten milyen felállásban szerepel ellenfelünk, de nem is különösebben foglalkoztat: azt a tizenegy futballistát kell legyőznünk, aki éppen akkor a pályán lesz.”

„A védekezéssel elégedett voltam, zártan és szervezetten játszottunk, egymásért is küzdöttünk. A támadójátékot illetően viszont van bennem hiányérzet, hiába igyekeztem cserékkel hatékonyabbá tenni az akcióinkat, nem jött össze. A jövő hétig összhangba kell hoznunk a kettőt, mert csak akkor lehet esélyünk a továbbjutásra.”

A sajtótájékoztató vágatlanul

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Partizan Beograd (szerb)–Videoton FC (magyar) 0–0

Belgrád, Partizan Stadion. Vezette: John Beaton (skót)
Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Osztojics, Nemanja R. Miletics, Nemanja G. Miletics – Soumah (Sz. Ilics, 66.), Jevtovics, Radin, Jankovics (Djuricskovics, 78.) – Tawamba, Djurdjevics (Jovanovics, 80.). Vezetőedző: Miroszlav Djukics
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Juhász R., Fiola, Stopira – Nego, Pátkai, Hadzic (Géresi, 32.), Henty (Maric, 75.) – Lazovics, Scsepovics (Szabó B., 43.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik