Keményen, bátran harcolt, ám kiesett a Videoton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 17:50
null
Lang Ádám ezúttal Juhász Roland és Paulo Vinícius között játszott. Egy ideig… (Fotó: Földi Imre)
Lelkesen küzdött a Videoton a hazai vereség után a dán Midtjylland otthonában a labdarúgó Európa-liga-selejtező visszavágóján, emberhátrányban sem adta fel a magyar csapat, de a hosszabbításban jött a hazai egyenlítés, így elbúcsúzott az utolsó talpon marad kupacsapatunk is.

 

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK

Midtjylland (dán)–VIDEOTON (magyar) 1–1 – h. u. (Novák 104., ill. Kovács I. 75.)
Kiállítva: P. Vinícius (Videoton, 47.)
Továbbjutott: a
Midtjylland, 2–1-es összesítéssel.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Ahogy egyszer betalálunk, gyakorlatilag az elejéről kezdődik majd a párharc – jósolta a hazai vereségre következő visszavágó előtt Henning Berg, a Videoton norvég edzője, aki alaposan „feltúrta” a hétvégi, vesztes bajnokira kiküldött kezdőcsapatát, és meglepő módon öt hátvédet is pályára küldött.

Bár rögtön a mérkőzés elején egy ígéretes Géresi Krisztián-megugrást láthattunk, az akciót pontatlan lövés zárta le, majd szép lassan átvette az irányítást a Midtjylland, amely két helyzetig is jutott.

Stopira pedig lesérült, Bódi Ádám váltotta, az ezúttal is védekező középpályásként kezdő Szolnoki Roland ment hátra a légiós helyére, majd a kellemetlen, sűrű esőben mezőnyjátékba fulladt az első félidő második fele.

A második játékrész sokkal izgalmasabban indult, sajnos, Paulo Vinícius ugyanis kiállíttatta magát, majd néhány kisebb-nagyobb hazai helyzet után Szolnoki pazar lövése a lécen csattant.

Nem adta fel tehát a Vidi, Berg beküldte a csatársorba Géresi Krisztián helyére a „cserekirály” Feczesin Róbertet, de nem ő talált be ezúttal, hanem Kovács István lövése pattant igen jó helyre az első mérkőzést eldöntő Filip Novák hátáról: 0–1!

Emberhátrányban is tartotta előnyét a magyar csapat, amely bátran, férfiasan küzdött, és kiharcolta a hosszabbítást. Amelynek első felvonásában eldönthette volna a párharcot, de Feczesin és Bódi is ziccert rontott – és ilyenkor szokott gólt lőni az ellenfél…

Ezúttal is ez történt, a sokadik borzalmas helyezkedési hibát már kihasználta Filip Novák, aki tulajdonképpen három gólt vállalt magára ebben a párharcban. 1–1!

Pátkai Máté egyetlen találattal hős lehetett volna, de közelről a kapusba vágta Loic Nego beadását, az utolsó percekben pedig már csak a hazaiak előtt adódtak helyzetek, ám Kovácsik Ádám válogatott formában védett.

Elbúcsúzott a nemzetközi kupáktól a Videoton is, amely lelkesen harcolt – a helyzetek kihasználásához azonban kellett volna a hideg fej, hátul pedig a nagyobb összpontosítás.


MESTERMÉRLEG

„Ma mi voltunk a jobb csapat, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek – idézi Henning Berg meccs utáni értékelését a vidi.hu –. Mindenki nagyon keményen harcolt, hihetetlen erőket mozgattak meg a továbbjutás érdekében. Megvoltak a helyzeteink és jól is védekeztünk egy erős csapat ellen. A kiállítást megelőző szituáció véleményem szerint nem ért piros lapot, nagyot hibázott a játékvezető. Nehéz tíz emberrel idegenben ilyen hosszú ideig játszani, de rendes játékidőben így is meg tudtuk nyerni a meccset. Jött a hosszabbítás, ott is voltak nagy helyzetek, de nem könnyű emberhátrányban ilyen hosszú ideig fenntartani a koncentrációt. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a játékosok is büszkék lehetnek arra, amit ma mutattak."

Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője: „Két remek csapatot látott ma a közönség, messze a legnehezebb meccsünk volt a szezonban. A vendégek jól olvasták a játékunkat, jó teljesítményt nyújtottak – főleg akkor, amikor emberhátrányban is nyomás alá helyeztek minket. Nem igazán találtuk a játékunkat és kihagytuk a helyzeteinket, majd hátrányba kerültünk. Szerencsére egyszer azért sikerült betalálni, így továbbjutottunk, de nagyon nehéz meccsen vagyunk túl."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik