El: „Már most eszméletlen, amit elértünk” – Kalmár és Schäfer a DAC sikeréről

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 15:13
null
Kalmár Zsolt vezényelte az ünneplést a továbbjutást követően (Fotó: Lelkes Ernő/dac1904.sk)
Drámai meccsen jutott tovább az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe a Dunaszerdahely, amely 5–3-ra verte meg a cseh FK Jablonecet. A klub magyar játékosai közül Kalmár Zsolt és Schäfer András mesélt élményeiről az NSO-nak. 

Örömmámor. A MOL Aréna felett tűzijáték. A DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt megafonnal a kezében üvöltötte a rigmusokat, a többi játékos a kerítés túloldalára száműzött szurkolókkal együtt tapsolt, ugrált. Felvidéken felejthetetlen volt az éjszaka a Jablonec elleni, hosszabbítás utáni 5–3-as siker után, ami továbbjutást jelentett az Európa-liga 3. selejtezőkörébe.

„Libabőrös voltam, amikor a kezembe nyomták a megafont. Fantasztikus érzés, nagy megtiszteltetés volt vezényelni az ünneplést”– mondta lapunknak Kalmár Zsolt, aki ismét nagyot produkált, csapatkapitánynak méltóan vezette a sárga-kék alakulatot.

„Már a meccs elején láttuk, hallottukAndrissal
(Schäfer – a szerk.), hogy milyen jó hangulat van a lelátók mögött. A találkozó alatt végig behallatszott a szurkolásuk, óriási erőt adtak nekünk, hogy itt voltak, szurkoltak. Egyszerűen fantasztikusak voltak! Nagyon nagy köszönetet érdemelnek, hiszen nagyszerű érzés volt, hogy mögöttünk állnak. Örülünk, hogy tudtunk nekik adni egy szép ajándékot” –folytatta a 18-szoros válogatott játékos, aki a klub-pályafutásának a legnagyobb sikerét érte el.

„Az első félidőben az ellenfél nagyon kevés területet hagyott nekünk, nem is ment a legjobban a játék. A másodikban feljavultunk, több helyzetünk volt, azt a futballt játszottuk, amit szerettünk volna. Nagyon fontos volt, hogy ismét tudtunk magunknak erőt meríteni, kétszer is visszahoztuk a meccset. Mit mondott Storck mester a hosszabbítás előtt? Semmi különöset. Csak annyit, hogy türelmesek legyünk, várjuk meg a helyzeteket, elfárad az ellenfél. Így is lett. Okosan játszottunk, rúgtunk is két gólt. A siker kulcsa? Nagyon együtt van a csapat. Úgy a pályán, mint a pályán kívül is. Mindig harcolunk, küzdünk egymásért, még ha nem minden sikerül úgy, ahogy elképzeljük. Soha nem adjuk fel. Nagyon büszke vagyok az egész társaságra. Történelmet írtunk. És szeretnénk tovább-írni” –zárta szavait a középpályás.

„Már most eszméletlen, amit elértünk. Óriási sikert értünk el. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, milyen erős a csapatunk”– kezdte Schäfer András, aki fáradhatatlanul végighajtotta az egész meccset. Még a 118. percben is a leggyorsabb volt, megnyert szinte minden párbajt.

„Az első félidőben kicsit megleptük az ellenfelet, visszahúzódtunk az elején. Aztán fokozatosan átvettük a meccs irányítását, nem adtuk fel akkor sem, amikor hátrányba kerültünk. Remek ez a csapat, nagyon erősek vagyunk, főleg fejben. Nagyot léptünk előre a tavaszhoz képest. Néhány óráig még élvezni fogjuk az örömmámort, aztán már csak a következő meccsre gondolunk. Óriási erőt adott ez a siker”– zárta le Schäfer, akit a Jablonec mestere,Petr Rada a találkozó legjobb játékosának jelölt.

A DAC az Európa-liga 3. selejtezőkörében csütörtökön Ausztriában, a LASK ellen lép pályára.

Megismétlődött az 1988-as év
Harminckét évvel ezelőtt a DAC az UEFA-kupa 1. fordulójában kiejtette a svéd Östers Växjőt, míg a többi akkori csehszlovák csapat kiesett az első körben. Így a második fordulóban csak a csallóközi együttes szerepelt, a Bayern München volt az ellenfél. Ebben az idényben a Zilina és a Ruzomberok már az első selejtezőkörben kiesett, míg a Slovan csütörtökön Finnországban szégyenkezett, kiesett a Kuopio otthonában. A Fortuna Ligás csapatok becsületét a DAC mentette meg…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik