El: Klopp viccet csinált kapusa góllal büntetett elmélázásából

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 06:28
null
Klopp megvédte Mignolet-t a sajtótájékoztatón, de vajon az öltözőben is így tett? (Fotó: Reuters)
A csütörtök esti Liverpool–Bordeaux labdarúgó Európa-liga-csoportmérkőzés (2–1) utáni sajtótájékoztatón is téma volt az a furcsa 22 másodperc, amikor Simon Mignolet, a „vörösök” kapusa szabadrúgáshoz – és közvetve vezetéshez – juttatta a francia csapatot az első félidőben.

 

Mint beszámoltunk róla, Simon Mignolet – Bogdán Ádám csapatársa, egyben riválisa – több mint húsz másodpercig a kezében tartotta a labdát, és ezért az izraeli játékvezető időhúzás címén szabadrúgást ítélt a 16-oson belül. A legurított labdából Henri Saivet gólt lőtt.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a győzelem után először viccesen beszélt az esetről. Amikor Matt McCann sajtófőnök kivárt, érkezik-e újabb kérdés a hallgatóságból, a német így reagált:

„Ilyen sokáig kivársz? Többet várt, mint Simon Mignolet!” – mondta nagy derültséget keltve a sajtó munkatársai körében, majd – nem bántva az esetnél határozatlan belga kapust – komolyra fordította a szót.

„Elég régóta vagyok a szakmában, és még sohasem láttam olyat, hogy az első félidő derekán időhúzásért megbüntessenek egy csapatot, ráadásul azt, amelyik addig többet birtokolta a labdát” – fogalmazott, elismerve ugyanakkor, hogy a nem sokkal később befújt tizenegyessel szerencséjük volt, mert bár volt kontaktus a két játékos között, ilyesmiért sokszor nem adnak büntetőt.

„Így viszont megvolt az esély az újrakezdésre, jött is hamarosan a második, gyönyörű gólunk – folytatta a német szakember – Az első félidővel és a második elejével meg vagyok elégedve, utána viszont kicsúszott a kezünkből az irányítás, voltak nehéz periódusok. Könnyű meccseket persze bárki meg tud nyerni, ez azonban nagy csata, nehéz mérkőzés volt, az ilyeneken aratott győzelem kedvemre van. Klassz este volt. Nagyon örülök a továbbjutásnak, a csapat nagyon boldog, a klub is nagyon boldog, úgyhogy legyenek önök is nagyon boldogok!”

Miközben Klopp nem kritizálta kapusát – „ilyenkor el kell dönteni, hogy felhozzuk-e a labdát vagy hosszan előreküldjük, van, amikor ez gyorsan megy, van, amikor lassabban” –, a sajtó odabökött Mignolet-nak.

A Liverpool Echo elemzője például úgy fogalmazott: miközben Klopp a gyors támadásindítás híve, Mignolet 22 másodpercig tartogatta a labdát, „ennyi idő alatt ki lehet vinni a szemetet, meg lehet etetni a macskát, fel lehet forralni a teavizet”.

Hiába a látványos védések (volt ilyen a hajrában), azok hamar feledésbe merülnek, ám egy-egy ilyen hiba nem. Ez lehet, hogy igazságtalan, de ha gyűlnek a bakik, akkor egyre jogosabbnak tűnik – vonja le a konklúziót a cikkíró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik