El: Hitzfeld szerint továbbra is a Basel az esélyes Vidi ellen

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 18:54
A svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ottmar Hitzfeld szerint továbbra is a svájci FC Basel az esélyes a Videoton ellen a labdarúgó Európa-liga csütörtöki visszavágóján, bár tudja, hogy jó formában van a fehérvári csapat, ráadásul a játékosok vállát nem nyomja teher. A szakember a vidi.hu-nak adott exkluzív interjúban volt játékosa, Paulo Sousa vezetőedző egyéniségéről is beszélt.  

A német edzőlegenda, a játékosként az 1970-es években a Baselben is futballozó Ottmar Hittzfeld a vidi.hu-nak elmondta, nagy meglepetés számára a Videoton eddigi szereplése az Európa-ligában, illetve a fehérváriak két héttel ezelőtti, Basel elleni győzelme. Ottmar Hittzfeld a vidi.hu-nak elmondta, nagy meglepetés számára a Videoton eddigi szereplése az Európa-ligában, illetve a fehérváriak két héttel ezelőtti, Basel elleni győzelme.

„Lenyűgöző a Videoton FC idei nemzetközi szereplése! Nem hiszem, hogy sok embert találtunk volna a szezon előtt, aki ilyen remek szereplést várt volna a fehérvári csapattól. Most, hogy ilyen remek eredményeket értek el, történjen bármi is a hátralévő mérkőzéseken, már senkinek sincs joga ahhoz, hogy csalódott legyen a nemzetközi porondon mutatott teljesítmény miatt. Nagyon meglepett az, hogy kikapott az FC Basel a Videoton otthonában, hiszen a svájci csapatban több minőségi labdarúgó szerepel, és a két klub költségvetése között is nagyon nagy különbség van a bázeliek javára. Pont ezek miatt úgy gondolom, hogy a csütörtöki visszavágó esélyese az FC Basel. Azonban a székesfehérvári meccsen azt is lehetett látni, hogy mire képes egy csapat – jelen esetben a Videoton – ha nagyon jó formában van. Ráadásul nem nyomja a játékosok vállát az a teher, hogy minden díjat meg kell nyerniük, de érzik a vágyat, hogy a megkezdett úton haladjanak tovább, önbizalommal telve” – fogalmazott a szakember, aki jelenleg Svájc szövetségi kapitányaként dolgozik.

Hitzfeld volt játékosáról, a jelenleg a Videotont irányító Paulo Sousáról is beszélt, akivel 1997-ben a Dortmunddal Bajnokok Ligáját nyert: „Paulo mindig is kiemelkedő egyéniség, játékosként pedig világszínvonalú labdarúgó volt. Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy edzőként a maximumot akarja kihozni magából és a csapatából, hiszen Dortmundban is ez volt rá jellemző játékosként is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik