El: Gera a passzok terén rögtön kiemelkedett a Fradiból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 18:40
null
Ha elkerülik a sérülések, nagy erőssége lehet Gera Zoltán a Fradinak (Fotó: Fuszek Gábor)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros játékosa, Gera Zoltán a Rijeka elleni, 2–1-es vereséggel véget érő találkozón majd' tíz év után játszott ismét Fradi-mezben, és a passzok tekintetében máris kiemelkedett a zöld-fehér játékosok közül.

A tempofradi.hu adatai szerint a támadó három nap híján tíz éve, 2004. július 27-én futballozott az FTC–Rijeka mérkőzést megelőzően a Fradiban, akkor is nemzetközi kupameccsen, az SK Tirana elleni idegenbeli 3–2-es győzelem során.

A statisztikák forrása: InStat Football
A statisztikák forrása: InStat Football

Visszatérése alkalmával Gera 62 percet töltött a pályán, ez alatt az InStat adatai szerint 33 passzt kísérelt meg, 11-et hátrafelé adott (ezek hibátlanok voltak), míg 22 előre történő átadásából 20-at pontosan játszott meg, ez összességében 94 százalékos teljesítmény. Nála többet csak Somália volt játékban a támadó harmadból, ő 42 labdát kapott, 35-ször passzolt, de csak 74 százaléka volt ezeknek pontos.

Szembetűnő ugyanakkor, hogy a támadószekcióból senki sem tudott sikeres kulcs- vagy extra támadópasszt adni, előbbiből Predrag Bosnjak, utóbbiból David Mateos jegyez legalább egyet-egyet.

Védekezésben sem voltak a topon a zöld-fehérek, az eredeti posztjától (középhátvéd) idegen helyen (jobb-bekk) játszó lengyel Michal Nalepa párharcainak mindössze 21 százalékát nyerte meg, de a szűrőposzton szereplő Gyömbér Gábor is csak 45 százalékon teljesített.

Szintén idegen poszton játszott Emir Dilaver, de az összes adat alapján így is a mérkőzés legjobbja lett: 81-szer passzolt (mind a négy hosszú átadása sikeres volt), 66-szor keresték őt a társak a labdával, párharcai 78 százalékát megnyerte, és két sikeres cselt is bemutatott.

Gera Zoltán statisztikái – NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Forrás: InStat)
Gera Zoltán statisztikái – NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Forrás: InStat)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik