Köteles bravúrjai is kevésnek bizonyultak a Genk győzelméhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 18:52
A labdarúgó Európa-liga 3. fordulójában a G-csoportban a Genk Köteles Lászlóval a kapuban 1–1-es döntetlent játszott a Rapid Wiennel. A csoport másik meccsén az ukrán Dinamo Kijev 3–0-ra nyert a svájci Thun ellen.

A GENK–RAPID WIEN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!A GENK–RAPID WIEN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Egy alakalommal Köteles is tehetetlen volt (Fotó: Action Images, archív)
Egy alakalommal Köteles is tehetetlen volt (Fotó: Action Images, archív)

A csoportot hibátlanul vezető belgák nagyon álmosan kezdték a Rapid elleni találkozót, és az első 15 percben szinte labdába sem nagyon tudtak érni, de szerencséjükre a bécsiek sem jutottak nagy lehetőségekig.

A 21. percben aztán egy szabadrúgás-kombináció után az első kapura tartó lövéséből a vezetést is megszerezte Köteles együttese. A hazaiaknál Camus passzolta le Goriusnak jó ütemben a labdát, a tunéziai középpályás 30 méterről már bombázta is a kapura a labdát, amely hatalmas erővel, védhetetlenül a jobb felső sarokba vágódott. 1–0

A gól után láthatóan megnyugodtak a hazaiak, és az első játékrész második felére a kezdeményezést is átvették. A Rapid ettől függetlenül a kontrákból többször is veszélyes tudott lenni a Genk kapujára, de köszönhetően Köteles bravúrjainak, és Kalidou Koulibaly mentéseinek igazán nagy helyzetük nem akadt.

A fordulás után is a hazaiaké volt a főszerepe, de a rengeteg helyzetük ellenére nem tudták megszerezni az újabb találatot, amit a Rapid ki is használt, és a 82. percben ki is egyenlített. A csereként beállt Schrammel tekerte be a bal oldalról a labdát, a 6 méterre a kaputól helyezkedő Sabitzer pedig nagyon üresen fejelhetett, és meg is szerezte az egyenlítő találatot a vendégeknek. A magyar kapus ezt a fejest nem foghatta. 1–1

Gól ezt követően már nem született, a rengeteg helyzetet kialakító Genk csak 1–1-es döntetlent tudott játszani a Rapid Wiennel.

A csoport másik meccsén az eddig egy ponttal álló ukrán Dinamo Kijev a svájci Thun ellen érvényesítette a papírformát. Hazai pályán 3–0-ra győzött, így négy pontjával második helyen áll a csoportban a hétpontos Genk mögött.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
K-CSOPORT
Genk (belga)–Rapid (osztrák)
1–1
Genk, KRC Genk Aréna. Vezeti: Gautier (francia)
G: Gorius (21.), ill. Sabitzer (82.)

Dinamo Kijev (ukrán)–Thun (svájci) 3–0

Kijev, NSK Olimpiszkij. Vezeti: Özkhaya (török)
G: Jarmolenko (35.), Mbokani (60.), Huszev (78.)

AZ ÁLLÁS
G-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. Genk 3 2 1 0 4–2 +2 7
2. Dinamo Kijev 3 1 1 1 5–3 +2 4
3. FC Thun 3 1 0 2 2–5 –3 3
4. Rapid Wien 3 0 2 1 3–4 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik