Kilátástalan játék – a dán bajnok is legyőzte az MU-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.18. 18:50
null
Van Gaalnak lesz min töprengenie a dániai vereség után (Fotó: Action Images)
A Manchester United vezetett, de végül 2–1-re kikapott a dán Midtjyllandtól a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján. A legjobb 16 közé jutásért zajló párharcok eddig véget ért első felvonásaiban a Sevilla szerezte a legnagyobb előnyt, a Saint-Étienne nyerte meg a legtöbb gólt hozó mérkőzést, a Fiorentina és a Tottenham összecsapása 1–1-re végződött, a Napoli 1–0-ra kikapott a Villarreal vendégeként, míg a korábbi BL-győztesek ütközetében a Dortmund 2–0-ra felülmúlta a Portót.

MIDTJYLLAND–MANCHESTER UNITED

Fájhatott a feje a mérkőzés előtt Louis van Gaalnak, hiszen a Manchester United Wayne Rooney nélkül, 13 sérülttel utazhatott el Dániába. Ha ez nem lett volna elég, a mérkőzés előtt David De Gea is sérülést szenvedett, így a cserekapus, Sergio Romero állhatott a gólvonalra, míg a jobbhátvéd posztján Donald Love először volt kezdő a Manchester United mezében.

De Gea sérülése



A találkozó nem indult őrült tempóban, de ez nem is volt elvárható a Midtjyllandtól, hiszen a dánok december közepe óta nem játszottak tétmérkőzést. Az első 15 percben akcióból nem, csak szögletből veszélyeztettek a csapatok.

Fél óra elteltével öt szögletet rúghatott már az MU, mégis a dánok kerülhettek volna előnybe. Egy hazai kontra végén Kadlec mehetett szembe a kapussal, nem volt szíve lepasszolni, ziccerét pedig támaszkodó lábbal védte Romero.

A Manchester United azonnal büntette a kihagyott helyzetet, már az ellentámadásból. Lingard beadását Memphis Depay váltotta gólra furcsa labdaátvételt követően. 0–1

De nem örülhetett sokáig az MU, Pione Sisto révén ugyanis még az első félidőben, a 44. percben egyenlített a Midtjylland. A szélső gólja jól mutatta, hogy milyen bizonytalan a manchesteriek sok hiányzóval felálló védelme. 1–1

A második félidő elején ismét előnybe kerülhetett volna az MU, de Mata közelről kapu mellé fejelt, Lingard pedig a lécet találta telibe. Ezekben a percekben egyértelműen Van Gaal csapata irányított. Egy óra elteltével Onuachu révén a dánok kerülhettek volna előnybe, a kapuban kiválóan helytálló Romero nem az első bravúrját mutatta be a meccsen.

A játékrész második felében érthetetlen módon teljesen összeesett a Manchester United játéka, és ennek meg is lett az eredménye. Ebere Paul Onuachu második csatáját már megnyerte Romeróval szemben, a 21 éves nigériai cserecsatár 17 méterről lőtte ki az MU kapujának jobb alsó sarkát, ezzel fordított a herningi alakulat. 2–1

A dán csapat minimális előnyről várhatja az angliai visszavágót, tegyük hozzá, a gólhelyzetek alapján nem érdemtelenül.

FIORENTINA (olasz)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 1–1

Abban bíztak a londoni szurkolók, hogy nem hiába utaztak Firenzéig 1200 kilométert, és a szünetben bizony elégedetten dörzsölhették a tenyerüket a 11 Celsius-fokos időben, Nacer Chadli tizenegyesből szerzett góljával vezetett csapatuk. A 0–1-hez az is kellett, hogy a hazaiaktól Mauro Zárate és Federico Bernardeschi is ziccert rontson, illetve az, hogy a német játékvezető, Felix Zwayer ne állítsa ki a földön fekvő ellenfélbe sunyi módon belerúgó Dele Allit. Federico Bernardeschi később javított, és a mérkőzésre az ő kedvéért kilátogató szövetségi kapitánya, Antonio Conte színe előtt látványos, bár kissé szerencsés bombagóllal egyenlített. Paulo Sousa nem elégedett meg ezzel, beküldte Matías Vecinót és Nikola Kalinicet is, ám az eredmény már nem változott.

ONLINE KÖZVETÍTÉS ÉS STATISZTIKAHEGYEK ITT!

BORUSSIA DORTMUND (német)–PORTO (portugál) 2–0

A Dortmund-szurkolók ismét kitettek magukért, és látványos élőképpel vezették fel a Porto elleni találkozót, utalva arra a tényre, hogy az El-serleg még hiányzik a klub gyűjteményéből. A meccsen aztán hiába dominált az első félidőben a német együttes, és hiába szerezte meg Lukasz Piszczek fejesével már a hatodik percben a vezetést, több gól nem esett a szünetig. A játék képe ugyan a folytatásban sem változott, de az újabb dortmundi gólra a 71. percig kellett várni, ekkor tetszetős összjáték végén Marco Reus vette be Iker Casillas kapuját.

Dortmundi koreográfia

SEVILLA (spanyol)–MOLDE (norvég) 3–0

A Molde az Ajaxot, a Celticet és a Fenerbahcét is megelőzte a csoportjában, a címvédőt azonban – egyelőre – nem tudta meglepni. Ole Gunnar Solskjaer csapata a 35. percig állta a sarat, akkor Fernando Llorente szerzett vezetést a Sevillának. A világ- és Európa-bajnok spanyol csatár a második félidő elején is betalált, majd Kévin Gameiro is eredményes volt, minden bizonnyal eldöntve a továbbjutást.

VILLARREAL (spanyol)–NAPOLI (olasz) 1–0

A Napoli szerezte a legtöbb gólt a csoportkörben (22), Maurizio Sarri azonban ezúttal több alapemberét, köztük Gonzalo Higuaínt is a cserék közé jelölte. Nem is volt lehengerlő az olasz csapat támadójátéka, de a hátsó alakzata viszonylag stabilan állt a lábán. A Villarreal mégis előnnyel várhatja a visszavágót, mégpedig Denis Suáreznek köszönhetően, aki a hajrában gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt.

SAINT-ÉTIENNE (francia)–BASEL (svájci) 3–2

A „szentek" remekül kezdtek, két fejes góllal kétgólos előnyt szereztek, csakhogy az első játékrész hajrájában Walter Samuel – ugyancsak egy rögzített szituációt követően – közeli lövéssel szépített. S ha ettől még nem ment volna el a hazaiak kedve, a második félidőben a bázeliek osztrák óriása, Marc Janko is szerzett egy gólt, méghozzá büntetőből. Azonban csak-csak győzött a francia csapat, a csereként beálló Jean-Christophe Bahebeck egy kontra végén jól helyezett lapos lövést küldött a jobb alsóba.

ANDERLECHT (belga)–OLYMPIAKOSZ (görög) 1–0

A meccset eldöntő gól előtt Roberto, a vendégek kapusa jókorát hibázott, Kara Mbodji köszönte, és közelről a hálóba lőtt. Jó iramú mérkőzést nyert meg a brüsszeli csapat úgy, hogy a második félidőben a némiképp szerencsés gólt leszámítva nem voltak helyzetei – ezt ellensúlyozandó a védelme elhárította a görög bajnok minden próbálkozását.

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK

Midtjylland (dán)–Manchester United (angol) 2–1 (Sisto 44., Onuachu 77., ill. Depay 37.)
Fiorentina (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1 (Bernardeschi 59., ill. Chadli 37. – 11-esből)
Borussia Dortmund (német)–Porto (portugál) 2–0 (Piszczek 6., Reus 71.)
Anderlecht (belga)–Olympiakosz (görög) 1–0 (Mbodji 67.)
Sevilla (spanyol)–Molde (norvég) 3–0 (Llorente 35., 49., Gameiro 72.)
Villarreal (spanyol)–Napoli (olasz) 1–0 (D. Suárez 82.)
Saint-Étienne (francia)–Basel (svájci) 3–2 (Sall 9., Monnet-Paquet 39., Bahebeck 77., ill. Samuel 44., Janko 56. – 11-esből)

A KÉSŐ ESTI MÉRKŐZÉSEK EREDMÉNYEIT ÉS RÖVID ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT TALÁLJA!

A MIDTJYLLAND–MANCHESTER UNITED MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSE PERCRŐL PERCRE

Midtjylland (dán)–Manchester United (angol) 2–1 (1–1)
Herning
Midtjylland:
Andersen – Kian, Novak, Hansen, Bodurov, André Romer – Sparv – Sisto, Olsson, Hassan (Urena, 67.), Kadlec (Royer, 86.) – Pusics (Onuachu, 60.). Vezetőedző: Jess Thorup
MU: Sergio Romero – Blind, McNair, Smalling, Love – Herrera (Schneiderlin, 72.), Carrick – Depay, Mata (Perreira, 78.), Lingard – Martial. Menedzser: Louis van Gaal
Gólszerző:
Sisto (44.), Onuachu (77.), ill. Depay (37.)

ITT A VÉGE! A Manchester United pocsék teljesítménnyel vereséget szenvedett Dániában, de az idegenben szerzett találatnak köszönhetően az angolok helyzete közel sem menthetetlen.

90+4. perc: A sorfalban landolt a szabadrúgás. Itt a vége?

90+3. perc: a 16-os csücskénél kapott szabadrúgást a hazai csapat, Smalling pedig egy sárga lapot buktatásért.

90+2. perc: Beszorulnak a dánok, megy előre az MU a második gólért. Lehet, hogy már késő...

90. perc: Négy perc lesz a ráadás.

90. perc: MU-szöglet, lehetőség az egyenlítésre, de nem élt vele az angol csapat.

86. perc: a harmadik hazai csere is megvolt, Kadlec ment le, Royer állt be.

85. perc: Lingard kapott sárga lapot, a harmadik gól szerzőjét rúgta fel.

A 21 éves nigériai Onuachu második gólját szerezte az El-ben.

78. perc: Van Gaal le is kapta Matát, Perreira állt be a helyére.

77. perc: GÓL! VEZET A MIDTJYLLAND! 2–1!
Szupercsere lehet Onuachu
, aki először elcselezte magát, majd visszaszerezte a labdát Juan Matától és 17 méterről precízen kilőtte a jobb alsó sarkot. Romero vetődött, de tehetetlen volt.

72. perc: Cserélt Van Gaal is. Herrera ballagott le megviselten, Schneiderlin állt be a posztjára a középpályán.

70. perc: Kapura lövési kísérletek száma: 10–8 az MU javára, de az elmúlt percekben visszavett az angol csapat az iramból.

68. perc: Urena passza után Sisto lövése kerülte el a kaput.

67. perc: Újabb hazai csere. Hassan is elhagyta a pályát, Urena állt be.

62. perc: A cserecsatár azonnal gólt szerezhetett volna! Bombasztikus fejesét Romero hatalmas bravúrral hárította.

60. perc: Cseréltek a dánok! Pusics jött le a pályáról, Onuachu állt be.

60. perc: Donald Love kapott sárga lapot, Novakot rúgta fel a skót bekk.

58. perc: Herrera lövése csúszott le, kezd állandósulni a Manchester United fölénye.

55. perc: KAPUFA! Remek átadást kapott a 16-os jobb oldalán érkező Lingard, aki kapásból a lécre bombázott. Óriási helyzet volt.

53. perc: Helyzet! Depay pazar beadással találta meg a középen érkező Matát, a spanyol öt méterről tisztán fejelhetett, de mellé bólintott.

52. perc: Sisto távoli lövését védte Romero.

Tudta? Depay hat gólt szerzett a Manchester Unitedben a szezonban, ebből négyet az európai kupákban.

48. perc: Martial szép cseleket követően hozta lövőhelyzetbe Lingardot, a támadó 17 méterről lőtt kapu felé. Ebben több volt.

46. perc: Folytatódik a találkozó! Mata csak másodikra tudta szabályosan elvégezni a kezdőrúgást.

45. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. perc: GÓL! Egyenlített a Midtjylland! Sisto! 1–1!

A fürge szélső kihasználta az MU védelmének rendezetlenségét, megkerülte a hátvédeket, majd 15 méterről a kapu rövid oldalába lőtt.


41. perc:
Dán szabadrúgás 40 méterre a kaputól, Pusics badását kifejelik az angol védők.

37. perc: DEPAY góljával vezet a Manchester United! 0–1! Azonnal büntette az MU a kihagyott helyzetet. Jesse Lingard jobb oldali beadását nehézkesen, de átvette a holland, majd 7 méterről a kapuba kotorta.


36. perc: ZICCERT RONTOTT a dán csapat!
Kontráztak a hazaiak, Kadlec vezethette a labdát egy az egyben a kapusra, lapos lövését Romero támaszkodó lábbal védte.

35. perc: A 16-os sarkánál kapott szabadrúgást az MU a bal oldalon. Mata átlépte a labdát, Depay tekerte kapura, a rövid oldalon védett Andersen.

34. perc: Blind beadása után Martial fejelt lyukat, a kapusé a labda.

31. perc: A United ötödik szögletét követően Herrera csúsztatott, de veszélytelen volt a fejes.

28. perc: Olsson lódult meg az MU térfelén, kicselezett pár vendégjátékost, de a végére belebonyolódott a saját cseleibe.

Tudta? A két csapat UEFA-versenysorozatban korábban még nem találkozott egymással.

27. perc:
A hangulat és az iram sem eget rengető a meccsen, a csapatok óvatosan futballoznak, de egy gól sok mindent megváltoztathat.

24. perc: Martial cselezett a 16-oson belül, a francia Hansennel ütközött, és elesett, de nem kapott 11-est.

VIDEÓ! David De Gea sérülése bemelegítés közben


20. perc: Most a jobb oldalról rúghatott szögletet a Manchester, megint Smalling bólintott, de nem tudott pontosan célozni a bekk.

19. perc: Blind beadását fölé fejelt Smalling.
18. perc:
Depay blokkolt beadása után újabb MU-szöglet jöhet.
18. perc: Eddig teljesen kiegyenlített a mérkőzés.
16. perc: A Midtjylland kapott szabadrúgást. Beívelés, felszabadítás volt a labda útja.
14. perc: Kadlec rossz passzában halt el a hazaiak támadása.
11. perc: Óriási mentés a manchesteri kapu előtt!
A dánok is szögletet rúghattak, Hansen bólintott közelről, Romero bravúrral védett, majd Carrick tisztázott lábbal.
10. perc: Herrera visszatért.
9. perc: Bravúr!
Az MU szöglete után Mata pörgetett kapura közelről, Andersen épphogy leért, és védeni tudott.
8. perc: Depay kapott egy ígéretes kiugratást, kicsit kiszorítva, de kapura lőtt a holland, Hansen lépett bele az utolsó pillanatban.
7. perc:
Sisto és Herrera kemény ütközése után a spanyolt kell ápolni, vérzik a szája.
5. perc:
Smallingnak volt gond a cipőjével, pár percig 10 emberrel játszott az MU.
3. perc: Óriási bedobás a dánoktól, kicsit beszorult az MU, végül Depay harcolt ki szabadrúgást.
2. perc: Martial kapott egy indítást a jobb szélen, de lesen volt a francia.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

– A mérkőzés előtt (bemelegítés közben) megsérült David De Gea is, így az angolok kapuját Sergio Romero őrzi majd.

– A manchesteriek jobbhátvédje, Donald Love ma este debütál a Manchester Unitedben kezdőként.

– A találkozó perceken belül kezdődik!

– Louis van Gaalnak nem kevesebb mint 13 sérült játékossal kellett számolnia a dániai túrát megelőzően. A legfontosabb hiányzó Wayne Rooney, aki térdsérülés miatt hiányzik a Manchester Unitedből.

– Az angolok előnyére válhat, hogy a Midtjylland december közepe óta nem játszott tétmérkőzést, de a 2015-ös év végén sem volt kitűnő formában. Legutóbbi 10 tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg a dán csapat.

– A mérkőzést megelőző napokban elégedetlenségüknek adtak hangot a szurkolók, mert sokallták a mérkőzésre szóló jegyek 71 fontos, mintegy 28 ezer forintos árát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik