Döntős a Sevilla, és történelmi tettre készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.14. 21:00
null
A Sevilla idegenben újabb sebeket ejtett a Fiorentinán (Fotó: AFP)
Bejutott a Sevilla az Európa-liga döntőjébe, miután odahaza kiharcolt háromgólos előnyét nemcsak megtartotta a Fiorentina otthonában, még meg is fejelte kettővel. A Sevilla negyedszer lehet az El és jogelődje, az UEFA-kupa győztese, márpedig az történelmi tett lenne a részéről, mert az Internazionale, a Juventus és a Liverpool is csak három elsőségig jutott a sorozatban.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Fiorentina–Sevilla 0–2 (Bacca 22., Carrico 27.)
Továbbjutott:
a Sevilla, 5–0-s összesítéssel

A FIORENTINA–SEVILLA EL-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Miért is ne nyerhetnénk 5–0-ra? – tette fel a kérdést a Fiorentina mestere, Vincenzo Montella azt követően, hogy legényei Sevillában kikaptak három nullára a párharc első felvonásán. Az egykori remek csatár hozzátette, hogy a korai (általuk szerzett) találat mellett a legfontosabb az, hogy ne kapjanak gólt – mindkét várakozásában csalatkoznia kellett Montellának, ez pedig azt jelentette, hogy simán kiestek a firenzeiek.

Ugyan vezetést szerezhettek volna a mérkőzés elején, de Sergio Rico védte Gonzalo Rodríguez fejesét, majd két kapitális védelmi hiba megpecsételte a lilák sorsát: előbb Carlos Bacca (0–1), majd a sorozat pályára lépési rekordere, Daniel Carrico (0–2) talált be közvetlen közelről.

Becsületükre legyen mondva, nem adták fel a hazaiak (a Fiorentina a sorozatban hetedszer állt ki csupa légióssal), de Mohamed Szalah és Josip Ilicic minden helyzetet kihagyott, utóbbi még 11-esből sem tudott betalálni.

Bár egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a párharcban a Fiorentina, 33 kapura lövés sem volt elég a gólhoz számára – ennek csak kudarc lehetett a vége.

Történelmi tettre készül ellenben az andalúziai alakulat, amely negyedszer lehet az El és jogelődje, az UEFA-kupa győztese (2006, 2007 és 2014 után), mert az Internazionale, a Juventus és a Liverpool is csak három elsőségig jutott a sorozatban.

A döntőben nagy meglepetésre nem a Napoli, hanem az ukrán Dnipro vár Unai Emeryékre.

A másik mérkőzésen
Dnipro (ukrán)–Napoli (olasz) 1–0 (Szeleznyov 58.)
Továbbjutott: a Dnipro, 2–1-es összesítéssel

A FIORENTINA–SEVILLA EL-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik