Két góllal vezetett a Fradi, de végül 4–2-re kikapott

BABJÁK BENCE, BACSKAI JÁNOSBABJÁK BENCE, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 20:50
null
Koch kiállításával és a dánok első tizenegyesével vett fordulatot a mérkőzés (Fotó: Koncz György)
A Ferencváros hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett a Korcsmár Zsoltot végig a soraiban tudó Midtjyllandtól a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén. A Fradi az első félidőben Botka Endre és Varga Roland szépségdíjas góljaival még 2–0-ra vezetett, ám a játékrész hajrájában Julian Koch kiállítása miatt nagyon nehéz helyzetbe került. A dánok éltek az emberelőnnyel, és két, tizenegyesből szerzett találatnak is köszönhetően megfordították a meccset. 

 

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Midtjylland (dán) 2–4 (Botka 22., Varga R. 42., ill. J. Poulsen 45+1., 61., 67. – az elsőt és a harmadikat11-esből, 61., Onuachu 90.)
Kiállítva:
Koch (45+1., Ferencváros)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Már az első percekben potyoghattak volna a gólok a Groupama Arénában.

Az óvatos, kivárásra játszó futball helyett ugyanis egymásnak esett a Ferencváros és a Midtjylland az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. Előbb Varga Roland emelt gyönyörűen a jobb oldalról Priskin Tamás fejére, ám a nyáron szerződtetett csatár hatalmas helyzetben eltévesztette a bal sarkot. Ezt követően egy bal oldali vendégszöglet után a hórihorgas nigériai Paul Onuachu érkezett remekül a beadásra, de fejese után a gólvonalról tisztáztak a hazai védők, majd megint Priskin Tamás került helyzetbe, azonban remek kiugratás után kicsit körülményesen vette át a labdát, így nem tudta elrúgni a kapujából kimozduló Jesper Hansen mellett.

És még az első tíz percen sem voltunk túl...

A Ferencváros igyekezett iramot diktálni, már a középpályán megpróbált labdát szerezni, és többnyire a széleken akarta megbontani a vendégek védelmét, kihasználva Amadou Moutari gyorsaságát, valamint Varga Roland hetek óta tartó remek formáját. A dánok nem is sokáig állták a sarat, a védelmük szemmel láthatóan nem volt felkészülve arra, hogy a Fradi balhátvédje a vendégek tizenhatosának bal sarkánál kapjon labdát, Botka Endre viszont egyáltalán nem jött zavarba, és gyönyörű egyéni alakítás végén megszerezte a vezetést.

A gól utáni percekben hiába kísérelte meg feljebb tolni a védelmét a Midtjylland, továbbra is a Fradi maradt lendületben, Amadou Moutari tekerése nem is sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A hazai közönség is érezte, hogy az első játékrészben egy sebességgel gyorsabb a Fradi, űzték-hajtották a kedvenceket, és a félidő végén pedig ismét talpra ugorhattak, miután Varga Roland gyönyörűen csavart szabadrúgásból a herningiek kapujába. S amikor már úgy tűnt, hogy ennél jobban nem is alakulhatna a meccs, jött a hideg zuhany: Julian Koch buktatta a tizenhatoson belül Onuachut, a játékvezető pedig gólhelyzetnek minősítette a helyzetet, így nemcsak tizenegyest ítélt a vendégeknek, de a Fradi védőjét ki is állította. Mivel Jakob Poulsen nem hibázott, egy perc alatt minden megváltozott, s negyvennégy percnyi magabiztos futball után pokolian nehéz második félidő várt a Fradira.

A fordulás után a zöld-fehérek 4–4–1-es hadrendben igyekeztek őrizni az előnyt, a kiállított védő helyét pedig a csereként beálló Batik Bence foglalta el. Ahogy az várható volt, Korcsmár Zsolt és társai magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám hiába adogattak a hazai térfélen, a szervezetten védekező ellenféllel szemben nem jutottak el valódi gólhelyzetig. Ám ami nem ment akcióból, az sikerült szabadrúgásból: Gera Zoltán egy ütemet késett a saját kapujától húsz méterre, a megítélt szabadrúgást pedig Jakob Poulsen a hálóba tekerte. Az előny elolvadt.

A lelátóról zúgott a „Mindent bele!", a hazaiak igyekeztek is becsülettel, ám a 67. percben még mélyebbre került a Fradi, miután a csereként beálló Mikkel Duelund több játékost is kicselezett a tizenhatos bal oldalánál, a becsúszó Gera Zoltán pedig buktatta – az újabb büntető után Poulsen a mesterhármast, a dánok pedig a vezetés megszerzését ünnepelték. S ha három perccel később Rilwan Hassan nem lő a léc fölé ajtó-ablak helyzetben...

A végén aztán érkezett a negyedik dán gól is, amely alighanem végképp eldöntötte a továbbjutást.

Thomas Doll együttesétől hatalmas bravúr kellene a visszavágón...

Jó kezdés után rémálommá vált a csütörtök este Moutariék számára (Fotó: Veres Viktor)
Jó kezdés után rémálommá vált a csütörtök este Moutariék számára (Fotó: Veres Viktor)

KORÁBBAN

Nomme Kalju (észt)–Videoton 0–3 (Pátkai 8., Scsepovics 47., 74. – mindkettőt 11-esből)
Astra Giurgiu (román)–Zira (azeri) 3–1
Valletta (máltai)–Utrecht (holland) 0–0
Niederkorn (luxemburgi)–AEL Limassol (ciprusi) 0–1
IFK Norrköping (svéd)–Trakai (litván) 2–1
Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Botev Plovdiv (bolgár) 1–1
Slovan Bratislava (szlovák)–Lyngby (dán) 0–1
Hajduk Split (horvát)–Levszki Szófia (bolgár) 1–0
Sturm Graz (osztrák)–Mladoszt Podgorica (montenegrói) 0–1
Trencín (szlovák)–Bnei Jehuda Tel-Aviv (izraeli) 1–1
Irtis Pavlodar (kazah)–Crvena zvezda (szerb) 1–1
Kajrat Almati (kazah)–Skënderbeu (albán) 1–1
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–KR Reykjavík (izlandi) 3–1
Rabotnicski (macedón)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 1–1
Ruzomberok (szlovák)–Brann Bergen (norvég) 0–1
Skendija (macedón)–HJK Helsinki (finn) 3–1
Bröndby (dán)–VPS Vaasa (finn) 2–0
Altach (osztrák)–Dinamo Breszt (fehérorosz) 1–1
Liepaja (lett)–Suduva (litván) 0–2

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Inter Baki (azeri)–Fola Esch (luxemburgi) 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik