HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.04 13:28 Frissítve: 2017.08.04 14:49

El: Eszéken folytatódott a horvátok európai meséje – lapszemle

Óriási bravúrt ért el az NK Osijek az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában, a horvát labdarúgócsapat kettős győzelemmel kiverte a holland PSV Eindhovent. Az első mérkőzésen Borna Barisic tizenegyesből szerzett góljával már Eindhovenben meglepetést okozott a csapat, majd a csütörtöki, eszéki visszavágón Petar Bockaj góljával is győzött 1–0-ra.

HIRDETÉS

A holland sajtó kőkemény kritikát fogalmazott meg a PSV-vel szemben, arra ugyanis 43 éve nem akadt példa, hogy a csapat ilyen korán elbúcsúzzon a nemzetközi kupasorozattól, és ne jusson fel valamelyik főtáblára.

„Riadó” – írta a Telesport.nl portál, amelynek Phillip Cocu edző úgy nyilatkozott, ez az eredmény a klub életében igazi katasztrófa, de ennek ellenére nem hajlandó bedobni a törülközőt. A klub vezetősége pénteken ki is állt a szakember mellett,

„Nincs Cocu-probléma, teljes a bizalmunk vele kapcsolatban. Sajnos nem aludtam sokat, rengeteget gondolkodtam. Óriási katasztrófa, ami történt, elsősorban költségvetési tekintetben. Azon leszünk, hogy kitöltsük a pénzügyi szakadékot” – nyilatkozta Marcel Brands technikai igazgató.

Az Ad.nl portál könyörtelen volt, azt írta, hogy ezzel az eredménnyel a PSV a nevetség tárgya lett Európában, hiszen nincs mentség arra, hogy egy olyan csapattal szemben kiessen, amelyről a múlt hétig senki sem hallott Hollandiában.

A horvát sajtó közben nagyon örül, hiszen négy csapat is áll még a kupaporondon. A Dnevnik idézte az eszéki edzőt, Zoran Zekicet, aki azt mondta, csapata történelmi eredménnyel segítette ehhez a fantasztikus sikerhez a horvát futballt.

„Micsoda este, a fénylő Eszék kiejtette a PSV-t” – írta a Tportal.hr oldal, egy másik írásban pedig – utalva a Dinamo, a Hajduk, és az Osijek El-továbbjutására – úgy fogalmazott: „Tökéletes horvát este, az európai mese folytatódik.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS